Att bli gammal

Jag är så rädd för döden. Jag tänker ofta på att när (om) jag blir gammal, och jag ligger där, ensam. Har panik. "Nu är det snart slut, kanske en månad tills jag slutar existera. Tills jag slutar uppleva saker. jag kommer aldrig se eller känna något igen. Aldrig le igen." Det är så sjukt att jag kommer att uppleva det. Jag kommer att vara i samma kropp och ligga där. Ligga där såsom jag ligger ned när jag ska sova. Se mina händer och min kropp. Känna mitt bakhuvud lutat mot kudden. Skillnaden kommer vara att min tid snart är slut. Så mycket närmare slutet.

Jag hoppas jag kommer vara sådär lugn som pappa är. När han blev yr en gång tänkte han bara "Är det dags nu?" och log. Jag hoppas att jag hittar det där lugnet. Jag önskar att jag bara får se något såpass övernaturligt att jag verkligen inte kan förklara det och sedan veta att det finns en fortsättning. Åh, vad jag vill det.

Å andra sidan, det är klart att jag är rädd nu när jag är så ung. Det betyder bara att jag har något som jag är rädd för att förlora. Och varför ska jag oroa mig för den dagen och den ångesten nu? Den kanske inte ens finns där, kanske är jag bara likgiltig till det då.

Men fortfarande, att sluta finnas skrämmer mig något så enormt.

Nick Brandt









Jag älskar den här världen <3

Shopping spree på Loppis!!

Jag och Elin var superteamet på skolan imorses! Sen gick vi på stan och hittade en underbar loppis. Jag blev alldeles salig och shoppade faktiskt loss för en gångs skull! Look at what I got:

20 kronor


10 kronor

10 kronor styck
SCOORE!
Nu har jag sovit i tre timmar, och inte ätit sen imorses (förutom fika), så kanske är dags för lite käk. Och nej, jag tänker inte ha dåligt samvete för alla reflexioner som kvarstår att göra.

Dont mess with MJ

Jag blir så irriterad på vissa MJ fans. Dom som försöker göra Michael till någon alfahane. Dom postar bilder med photoshoppade abs, som såna här:



Hahaha, den sista är bara löjligt ful xD

Och så lägger dom ut videor där dom är övertygade om att det här är Michaels riktiga röst:

Han är bara skillad på att sjunga, tror ni seriöst att han går runt och fejkar sin röst? Kan ni inte bara acceptera honom som den skinny, blyga och försiktiga man som han är? Det är den perfekta Michael, dont mess with that.

Rickety Tic and the Death of Toc

Fick precis en sjuk tanke, Att ingenting kommer förändras. Så som jag uppfattar nuet kommer aldrig att ändras. Det blir inte bättre än såhär. Även när jag är 50 år och bor med en man/kvinna (kanske) så kommer jag fortfarande se allt som jag ser det nu, enda förändringen är att jag är närmare döden. Det kommer aldrig hända något fantastiskt. Aldrig något övernaturligt. För vi är ensamma. Kanske bara en slump i en evighet, och det här är allt...

och den här låten till den tanken.

Gothare vs. Scouter

Idag har vi jobbat så jäkla hårt! Jag satt kvar i skolan till halv fem. Känns lite sorgligt att det är det jag gör på fredagar nuförtiden dock x) inte för att jag gjorde så mycket annat "crazy" förut. Imorgon ska vi också jobba på, ja hela helgen är fullspäckad med jobb. Gosh. Men vi skriver om permakultur nu och det är najs :D
Jag skriver om ett projekt i England som ligger nära staden Dolgellau. Jag hittade bilder därifrån och blev alldeles kär <3


Baah jag vill bo där!!

Andra kul saker som hände idag var när Elin beskrev spiralodling lite oskydligt som "torr topp och fuktig mynning." <3
Och hårdaste Becky dissade mig totalt när vi pratade om scouterna och att hon var med där när hon var liten. Jag sa att jag var för cool för att vara med i scouterna. Hon kontrade med "Jo, ja. Du var säkert as cool. Medans jag var ute mitt i skogen tillsammans med andra elvaåringar i två dygn och försökte överleva så var du säkert skitcool... Jävla gothare."

HAHAHAHAH X'D Fan det bästa någon har sagt till mig!

Tjej eller kille?

Jag är sjuk. Igår hade jag feber, och nu har jag hemskt ont i halsen :(
Redovisningen idag gick helt okej idag. No more to say about that.

Fable 2 är fuckin underbart btw :'D Kan inte sluta <3

På vägen hem från affären i det mysiga spöregnet så gick jag förbi 3 killar. Hörde att dom frågade varandra "Tjej eller kille?" och när jag gått förbi "Tjej, hehe"
Hahahha neeeej har jag ett sånt där ansikte? Iofs hade jag håret instoppat i mössan... On the other hand hade jag en lång klänning... Hmm, I guess I do have that kinda face x)

Antimateria

God kväll. Varför kan jag inte ha samma vilja och energi till att skriva ett arbete som har en deadline som jag har när jag skriver concept om en framtidsvärld som triggar min fantasi? Ja, inspirationen flödar så att säga, och natten spär på det hela. Det är så vindstilla och tyst. Underbart och dött. Och samtidigt spelas den här låten:

Hobo-mobilen <3

Jag har precis köpt Beckys mammas gamla fina mobil (har bara inte betalat än, hehe). Nu ska jag dra ut simkortet på min gamla utan mellanslag.
Det gör faktiskt ont i hjärtat. Jag har inte utfört det slutgiltiga än. Har tagit upp den och lagt ner den fem gånger nu. Den har liksom blivit en del av mig och min sunkighet <3 Nu behöver jag inte längre ha en penna med mig i väskan eller tio pennor utspridda över lägenheten. Jag kommer alltid att minnas dig. Jag älskar att hata dig, cp-mobilen <3 Adjö för evigt.




Bright Eyes <3

Lyssnar på barndomslåten Bright Eyes av Art Garfunkel <3

Idag hade vi en riktig skitföreläsning om företagande. Föreläsaren hade inte koll på något och snackade om "Tillväxt som ledstjärna" Yeeah right. Vafan, vår klass tror inte ens på pengar x) Vi kritiserade honom hårt kan jag säga. Han visade oss också en "hållbarhetslista" där både HM och Statoil platsade enligt en tidning för aktieägare. Man kan fråga sig hur HM, som har falsk marknadsföring (de påstod att de hade ekologisk bomull i vissa kläder, som visade sig bara vara va.nlig besprutad bomull) och Statoil kan kallas hållbara. Jag menar, vafan ett oljebolag?! X'D

Jaja, nu är det Betnér Direkt och jag har klappat i händer två tre gånger när Göran Hägglund har pratat om att EU inte ska lägga sig i våra varor, vad händer med mig?!

My wand och filmtips!


Har jag ens sagt att jag är med i pottermore? AAAAAH! Det är så najs! <3 Finaste boken, one thousand magical herbs and fungi<3 Jag fick precis min trollstav, ihihihi:

Walnut with phoenix feather core, ten inches, unbending.

AAAW YEAH!!
Måste tipsa om två filmer också, btw. The Reader. Mycket fängslande och kostymerna var perfekta. Jag gillar egentligen inte drama så himla mycket, men denna var ett stort undantag. Kate Winslet är btw skitsnygg i denna!

Sen såg jag äntligen på 1408, baserat på en novell av Stephen King. Den var så jävla läskig, jag var livrädd. Psykologisk skräck är den bästa! Rekommenderas starkt, ska tittas på i ett mörkt rum med en kudde i famnen. Ensam.




Äntligen Nightwish bilder!!

Inflyttningsfesten i Skövde var grym! Skuggteater och annat mys <3

ÄNTLIGEN har jag fått min kamerasladd i handen och därmed fört över Nightwish bilderna! Här är några :D


Tack brudar, utan er hade vi aldrig kommit längst fram!
Ovärdeligt.






Underbaraste kvällen asså!

E-ämnen och människans död

Redovisningen gick ändå väldigt bra igår. Ibland måste man sluta oroa sig och bara lita på att tiden tar en igenom det. Det gör den ju alltid.
Jag och Robert hade en megamyskväll igår med tillbedjan till kyrkan och de knotiga träden, ätande av substanser invirat av E-ämnen, funderingar över människans död och massa te<3 Nu ligger han där och snusar, någonstans i detta virrvarr av täcke. Rökelserna och ljusen är intakta som de ska vara på morgonen. Ikväll blir det inflyttningsfest hos Robert och Nemo i Skövde ^_^

Min Bojbert!

Nu har jag städat hela mina 24 kvadratmeter eller vafan jag nu bor på. Phew, jag är helt slut. Borde göra mat, men åh så skönt det är att sitta ned. Idag hade vi en föreläsning med kära Åsa om Hållbara städer, användbart inför framtiden minst sagt. Sen lyssnade vi på redovisningar. Imorgon är det min grupps tur, jag är nervös för att prata på engelska, bara gjort det typ... 2 gånger. Nu önskar man att vi hade fått öva på det som ung.

Imorgon kommer Bubert, Pantbert, Busbert, Bertbert, Kuddbert, Beastiebert, Fjantbert, min Bojbert!!!


Detta var mitt, Robert och Nemos verk för längesen. Otto har däckat, men 2Sexy, Hamsterpaj och vafan den där rosa grejen hette, are still happily pounding away.

Cirkulation

Okey I am sooo bored. Tristessen har nått punkten att jag har spelat in mig själv när jag sitter tyst och tittar in i kameran. Oh well. Ta några bilder på mig och min fot med dålig blodcirkulation :(




Obnoxious child

Hey obnoxious child. I haz boredom.




Mardrömmar

Plötsligt hördes något bakom henne. Hon snurrade runt hastigt. Ur skuggorna steg en man fram. Hans hy var solbränd, hans rynkor runt ögonen djupa och hans svarta hår uppsatt i en hästsvans. Han gick upprätt och långsamt, hans armar dinglade vid hans sidor. Han log lätt och tittade på Aki rätt i ögonen. Hon fick en känsla av att denna man var speciell, inte bara på det där konstiga, läskiga sättet som hon alltid uppfattat förut, utan som att han var viktig. Viktigare än andra.

”Godkväll.” var hans ord. Han stannade en bit ifrån henne. Aki släppte ned sina armar från att ha stått och frusit. Kylan och regnet märktes inte längre. Nu var det bara hon och han. Ett möte som kanske kunde avslöja allt det hon undrade över.

”Hej. Jag heter Aki.” svarade hon.

”Jag vet.” sa han långsamt och log bredare, men hans läppar var fortfarande stängda. Aki fick rakt på sak.

”Cortez, jag fick höra av en vän att jag var tvungen att hitta er. Jag vet inte varför, men du kanske känner honom? Han kallas Mahin.”

”Sen.” sa Cortez kort.

”Va?” frågade Aki förvirrat.

”Vi pratar om det sen.” Cortez kanske var lika konstig som han verkade, hans närvaro gjorde henne nervös, hon kände plötsligt regnets kyla mot sin hud igen.

”Det är ett härligt väder vi har.” Cortez vände upp ansiktet mot skyn, stängde ögonen och lät vattendropparna rinna nedför hans ansikte. Aki undrade om han frös lika mycket som hon gjorde, han hade bara en kortärmad tröja på sig. ”Gillar du varmt eller kallt väder, Aki?” Aki tvekade, vart var det här samtalet på väg? Hon bestämde sig att svara på hans fråga, kanske skulle han svara på hennes.

”Jag gillar när det blåser.” svarade hon ärligt. Cortez böjde ned huvudet igen och gick ett steg närmare. Hans bruna ögon fästes vid hennes.

”Ja, vinden ger mycket. Själv gillar jag när det regnar, det är alldeles för varmt här i Venice.” Aki svarade inte. Cortez lade huvudet på sned. ”Du besväras av mardrömmar.”


Thanks Naptime!

Japp, jag slog precis hål i min taklampa x) Jag har inte varit såhär glad och sprallig på länge. Thanks Naptime!


Careless realism cost souls



Now that is just freaky... Ser ut som en bild av Robert Rodvik, sick fantasies, sick.
Nu ska jag kolla på gårdagens Game of thrones!

Nightwish och Michel i ett!

Jag är HUNGRIG! Jag har PIZZA i kylen! :D


På tisdagen åkte man tidigt ned till Göteborg och virrade runt på centralen ett tag för att hitta busshållplats 20. Tillslut stod fina Linda där :'D Vi begav oss i ösregnet mot Lottas place aka MJ residence<3 Kära Lotta gav oss en rundtur i lägenheten och visade upp alla kostymer hon sytt. Sen fick vi göra ett Michael quiz som utförts på en MJ fest som jag missade. Jag och Linda fick 50,5 poäng av 100, helt okej nöjda ändå, med tanke svårighetsgraden av en del frågor som "I vilken stad producerades Bad-albumet" och "för hur många miljoner köpte Michael ATV-katalogen" osv.


Klockan halv sex kom jag och Linda till Liseberg. Tack vare Michelle och Linette hamnade vi inte i mitten av kön utan smet in LÄNGST FRAM!!! :'D Jag trodde jag skulle dö. Vi stod lite på den högra sida, men ändå mitt framför där Emppu stod<3

Jag grät under Last of the wild (JAAA DOM SPELADE DEN!!), Song of myself och Last ride. De sistnämnda var avslutningslåtarna och det var en massa fyrverkerier, pyroteknik och konfetti. Storslaget. Tyvärr gjorde jag misstaget igen med att stå på högersidan, min Tuomas är längst till vänster :( Men vafan, jag var ju ändå så pass nära att se hans svett drypa och hans underbara armar <3 *dreggel*




(såhär såg hans keyboard ut btw, AWESOMENESS!)
Istället flörtades det hejvilt med Emppu och underbara Marco. Dom tittade på oss ofta, och nej det är inte inbillning, för jag kan med all säkerhet säga att Annette, Jukka och Tuomas inte tittade på oss en enda gång, så jag försöker inte ljuga ihop något scenario här. Fantastiska pojkar!



Dom körde Ghost river som jag hade hoppats på och The Siren som är min favorit av "Annette-covers". Planet Hell har dom börjat att köra nu också, det var så jäääkla bra.

Svetten rann och strupen var snustorr när jag och Linda kom ut i den kalla luften igen och vi började med att ta sexan åt fel håll. Efter att ha tagit en omväg tillsammans med ettan så kom vi till Lotta igen och vad mötte oss där? Jo, Michael <3 Jag föll på golvet och tog mig om hjärtat som en gammal dam. Fan va snygg och LIK hon är. Vi fick en egen privat show där Lotta körde sin remix med alla klassiker, sen nya verk som Cry och For all time. Vi grät ännu en gång<3 På morgonen efter kollade vi på Come Together med MJ i lackbrallor. Lycka<3


Ja, ni förstår, en utav dom mest underbara kvällar någonsin, konstaterar jag torrt. Men inuti exploderar jag vid tanken av The Islander och Taikaltavi som spelades, jag kan bara inte uttrycka känslan i ord.

Bilderna ska laddas upp såfort jag har tillgång till sladd, I promise. Så länge får ni nöja er med googlebilder.
NU PIZZAAA!

Linda Filth och Nightwish <3

Käraste vänner, imorgon är det äntligen dags. Jag åker från Mariestad 09.10 mot Göteborg. Där träffar jag den bästa Linda Filth, en tjej som jag har haft kontakt med nu sedan 2009. Hon är ett stort Mj-fan som jag själv, och vi bara märker mer och mer likheter emellan oss, ska bli så kul att träffa henne ordentligt :D


Ja, och sen... Sen är det NIGHTWISH!!!! <3<3<3<3<3<3<3<3<3



Jag kommer dö av lycka :'D


Lök-My och Lök-Lollo

Haft en jättemysig påsk med familjen Andersson/Falk och igår var jag hos Louise. Snart flyttar hon till Danmark och jag kommer sakna henne så <3 Vi var och lökade loss i stallet och gick på skogspromenad och såg två dåliga filmer.

I love you, gal <3
FOREVER MARF!!!

Gaia


"Gaia som jag ser henne är ingen småfjollig mamma som tolererar vilket ohyfsat beteende som helst. Inte heller är hon någon skör och bräcklig liten fröken som hotas av den brutala mänskligheten. Hon är hård och bister, håller alltid världen varm och bekväm för dem som följer reglerna, men avlivar obönhörligt de organismer som överskrider dem. Hennes (för människan) omedvetna mål är en planet som lämpar sig för liv. Står människorna i vägen för detta kommer vi att elimineras med ett lika litet mått av medkänsla som datorhjärnan i en interkontinental raket har för det som utgör dess mål."


Vägen framöver

Jag har tänkt mycket på vad jag vill göra. Mina hjärtefrågor är djuren och planeten. Människorna... not so much. Jag är absolut en stor människorkämpe, patriarkatet, social orättvisa, krig och mord är inget jag önskar, men jag måste göra prioriteringar. Jag kan inte göra allt. Och dessutom känns det som att det finns mer folk som inriktar sig på människor. Det finns ett behov av folk som engagerar sig utanför det enbart antropocentriska.

Samtidigt är jag mycket intresserad av ekonomi. Så det bästa sättet för att hjälpa djuren och ekosystemen är genom att ändra ekonomin. För alla vet att marknadsekonomin inte sköter detta åt oss. Med profit finns inget samvete. Vi behöver ett nytt ekonomiskt system, så istället för att hålla åt en sprutande slang så vrider jag av kranen.

Jag börjar kunna urskilja vägen framför mig. Feels good. Och för att citera en favoritlåt som jag länkade för någon dag sedan :
"This is who I chose to be. This could be my adventure."

Nightwish om en vecka!

Färdig med den första reflexionen om påverkanshandlingar. Blev helt okej. Nu har jag bara... sex stycken kvar? Något sånt -.-' De tränar oss hårt! Herregud, klockan är bara tio och jag känner mig redo för sängen. Var tog min ungdomlighet vägen? Den flög ut genom fönstret samtidigt som jag inrättade ett schema av disk, matlagning och en evig tyngd av ansvaret för den globala hälsan. Fuck me, Freddie.




(fråga mig inte var Emppu tog vägen)
NIGHTWISH OM EN VECKA!!! <3

Halo of Arms

Jag skulle hem till Jönköping igår, men de hade visst ändrat på busstiderna nu i april så jag spenderade natten i Roberts och Nemos lägenhet istället. Vi hade en riktigt fin kväll med ovanligt mycket prat, och så självklart Tim and Eric Awesome Show Great Job!

Anlände till Jönköping imorses istället och hade en introduktion till den nya delkursen Strategier för hållbar utveckling. Känns väldigt inspirerande.

Vad som inte är så inspirerande är dessa "läxor" vi får efter varje föreläsning. En nya tentafråga varje dag ungefär. YIPPIE!

Jag sov fyra timmar idag på eftermiddagen, så jag tror jag är uppe ett tag till. Gamla favoriten Halo of Arms från albumet Perfectly Defect nedan <3

Dagens tips, dagens tips, lalalalala dagens tips! (fast mer dagens fakta)
Om alla svenskar slutade köpa flaskvatten skulle vi minska vårt koldioxidutsläpp med 30 000 ton.
Om alla svenskar drog ner på sin köttkonsumtion med 40% skulle vi minska vårt koldioxidutsläpp med 4 miljoner ton.

RSS 2.0