I Did *Shudder Before The Beautiful*

Kurslitteraturen kan slänga sig i väggen - jag kommer aldrig kunna koncentrera mig igen efter att ha hört mästerverket Endless Forms Most Beautiful av Nightwish. Mästerverket The Greatest Show on Earth var den bästa låten jag har hört av Nightwish (tillsammans med Song of Myself från förra albumet). Den var 24 minuter av vastness. Jag lägger ut det första låten från albumet här under som heter Shudder Before the Beautiful (även den titeln är från Richard Dawkins). Den här videon är fan-made, men riktigt bra faktiskt! Jag är så lycklig nu <3

Endless Forms Most Beautiful

Introduktionen till nya kursen var bra idag, jag känner mig pepp :) Läser grundläggagande texter om etnografi osv just nu, och kurslitteraturen låter som en rap battle:
 
"Situational analysis became a way of theorizing practice as it was practiced, and so the embrace of practice and its theorizing inched towards praxis".
 
Nej, damn this! Nu ska jag ägna mig åt kärlek och magnifika symfonier. NIGHTWISH ALBUM ENDLESS FORMS MOST BEAUTIFUL ÄR HÄR <3

Fangirlar Michael Jackson på arbetstid - ajaj

Efter en hektisk uppsatsperiod (nah nu överdriver jag, jag har mest käkat Skittles och spelat spel) så är det nu dags för en ny kurs. Uppsatsen (som fick namnet: History, Home and Hope: The narratives and the creation of home by first-generation Afghan Swedes and their families) ska lämnas in imorgon och det känns bra. Jag skrev den typ på en vecka (+ gjorde intervjuer och det som egentligen ska vara 'för-arbetet') så den senaste veckan har jag kunnat hitta på massa annat kul - som att äta Skittles till exempel.
 
På onsdag börjar nya kursen Understanding Culture, den är i två delar - först teorier och sen analysverktyg inom antropologi antar jag. Jag frågade precis Marcus om han skäms över att ha en flickvän som hamnat inom socialantropologi, jag hoppas det är okej. Jag vet inte ens om det är okej för mig. Vad hände, Livet? Svara mig.
 
Hur som helst, nu läser jag onsdagens artiklar och look what I found, a-hee-hee :D <3
 

Förändring och... inte så mycket förändring

Här i Mariestad händer det grejer! Mamma och pappa ska göra om altanen, köket, måla om staketet och hugga ned en del av buskaget. Lilla katten var deprimerad när han såg att hans skog var borta </3
Före:
Efter:
Ledsen katt:
Det som inte blev så mycket förändring som jag hoppats på var mitt hår! Jag skulle ju bli blond (please note: inte platinablond, min vanliga blonda (råttfärgat hehe)). Frisörskan sa att jag kunde köra på färg, för jag VILL.INTE.BLEKA. Men det blev bara mörkare rött xD Oh well, får vänta ut det!
Roxy är också lika söt som vanligt, såklart!

Stress, för mycket afghansk mat och kvinnodagen

Jag är hemma i Mariestad och dödsjobbar! Uppsatsen ska redovisas på tisdag redan! Vad handlar uppsatsen om frågar ni? Jag skriver om svensk-afghaner i Mariestad, och har fokus på home-making. Det kommer nog bli bra, om jag inte dör av stress innan. However the outcome; jag har träffat en massa underbara människor på bara två dagar. Jag har fått presenter, fått se massa bilder från Afghanistan och och blivit bjuden på SÅ MYCKET MAT!
Grattis på kvinnodagen förresten! Eller va?... pffft. </3 Önskar att jag kunde varit med och krossat patriarkatet idag vid Götaplatsen, så mycket folk! Även i andra ställen i landet såklart. Bra jobbat! Nu fortsätter vi för rättvisa! Börja med att lyssna på den här!
 

I wish I could cut you apart <3

I wish I could cut you apart
and put you in little places around my room
so that when i wake up in the morning
I'd see your face.
And when I'd look into my wardrobe to take out a dress
you would be standing in the back
wearing my shoes.
 
I wish I could run on your sidewalk
and breathe in the air you exhale.
I want to be part of your atmosphere
I want to be part of your color.
I wish i could cut you apart into shiny new pieces
and put them in corners and crannies all over my room.

Ugh

Jag har mensvärk och måste läsa för mycket:
Jag är ensam och min lille-store kommer inte förrän sent ikväll :(
Under tiden får jag försöka överleva med Ghost:
You share not the blood of ours
Thus we focus on your death
 

RSS 2.0