Loneliness is fine

Feels like emptiness when I go out at night.
Feels like loneliness and loneliness feels fine.

Feels like emptiness, but the emptiness is mine.
Feels like loneliness, and loneliness is fine.

Framtidsscenarion i (Marcus) väst

Så jag vaknade. Träffades av idioti. Blev förbannad, men pepp på att förändra. Jag snodde Marcus undangömda väst utan lov och gav mig ut på äventyr. Äventyr som innefattar det långsamma och tröga jobbet mot en framtid utan fossila bränslen.
 

Lapalala I want you back!

Good morning! And a good morning it is! Ska träffa två tjejer som ska åka till Lapalala Wilderness i Sydafrika i mina och Elins fotspår. Så vi ska ge dem lite tips :) Det kommer att sluta med att jag och Elin gömmer oss i deras resväskor. Jag vill tillbaka! Och ändå inte.... Men jooo! Fast neeeej. Gah!

Matriarkatet härjar!

Idag sa jag upp min lägenhet. Japp, jag flyttar in med Marcus :D Eftersom han är borta mestadels av veckan kändes det rätt ovärt att betala för två lägenheter, så nu har jag flyttat nästan alla mina grejer till vår lägenhet. Pojken sover just nu, helt utmattad. Jag smygflyttar ut kläder från hans garderob under tiden. Matriarkatet härjar!
 

Kom hem, Snygg-Marcus!

Två kapitel avklarade i den första metodboken, inget att skryta med direkt. Det var roligare att sova och kolla på Jonas Sjöstedt på tv. Nu ska jag dricka kaffe, kolla på The Village och vänta på att Marcus kommer hem. Sluta vara så snygg och så långt bort, herrn, jag längtar ihjäl mig. Eller fortsätt bara att vara snygg och var här nu med detsamma!
 

Lillklassen <3

Tack "lillklassen" för en fest som firade vår fantastiska höst ihop! Tog inte så många bilder, tyvärr, men här är några från förfesten iaf och en från Unnis lägenhet :D (Och jag är inte så full som jag ser ut att vara på den sista bilden <3)
 
 

Symfoniorkester

Här kommer bilderna från söndagens symfoniorkester på Spira! Jag grät som ett barn, Marcus överanalyserade arrangemanget och Elin och Oskar skrattade åt att det stod "gay" i programbladet <3 Nu ska jag ut på promenad, tack Mazen, jag behövde en spark för att ta mig ut ur lägenheten idag. Att inte kunna sova ensam börjar störa mig rejält.
 

Di Leva

"Nej, jag är ganska dålig på att åka skridskor sådär överhuvudtaget..." Iiih, sluta vara så fantastisk och snygg, Di Leva! Jag vill se dig den 1:a januari i Jönköping! Hur ska man kunna skrapa ihop pengar till det?
 

Ett halvår med Marcus <3

Alltså, jag och Marcus är typ det sämsta och bästa paret ever. Han skrev till mig nu "Baby!! Grattis på halvårsdagen!!!". Som var igår (14e) och varken han eller jag kom ihåg det förrän nu på natten (15e). Jag kan tillägga att det snart är exakt ett år sedan han mötte mig i snöstorm utanför högskolan och vi skålade för vår kommande vänskap (och romans). Jag som hade tänkt att skriva ett superromantiskt inlägg här. Jag nöjer mig med en superromantisk bild här i min ensamhet.
Och med att säga att jag älskar honom väldigt, väldigt mycket.
 

Fran Lebowitz: Life is something that happens when you can't get to sleep

Vilken fantastisk människa den där Fran Lebowitz verkar vara. Jag har aldrig hört talas om henne innan, and I'm ashamed. Jag såg en dokumentär om henne igårnatt på Kunskapskanalen, och det mest träffande ordet jag har för henne är "Witty". Så kall, träffsäker, dömande och hon vet alltid vad hon ska säga redan innan frågan är ställd. Jag vill låna en av hennes böcker nu med detsamma!
 

Lönesänkarna

Ni måste se Lönesänkarna från svtplay! Och sen går ni och röstar på Vänsterpartiet i september också, det är också obligatoriskt.
Hela gårdagen igår gick i neoklassicismens förargerliga tecken, först på föreläsningar halva dagen och sen genom ovan nämnda film som visar hur Sverige har ökat sin produktivitet enormt, men hur det inte återspeglas i arbetarnas löner. Fram till 1970 talet minskade klyftorna i samhället då arbetare pch facket krävde att man skulle få en tredjedel av vinsten som gjordes, nu får de en femtedel. Nerpressandet av löner förväntas bygga nya jobb, Vi hör Annie Lööf bland andra säga "Det är bättre att ha ett lågavlönat jobb, än inget jobb alls.". Och det kan man ju tycka, om den här modellen faktiskt fungerade, som den inte gör. För vinsten som företagen gör används inte för att ta in fler arbetare, nej, den tas ut som just vinst för näringslivet och dess aktieägare.
 
Vad vill Vänsterpartiet göra istället? Sänka arbetstiden med bibehållen lön till 30 h i veckan, sätta käppar i hjulet för övertidsuttaget och investera i grön energi. Det skapar jobb, inte större klyftor i samhället.
 

Dagens "klasslösa" Sverige

Har ni sett reklamen för elitsinglar.se? En läcker, "klasslös" kvinna står med ett leende i ett välinrett hem och söker just dig. Ja, om du tillhör eliten det vill säga. Deras hemsida berättar följande:

Sofistikerade singlar

För singlar vars privata ambitioner är lika höga som de yrkesmässiga.

Träffsäker Matchning

Ett vetenskapligt och utförligt test för kvalitativ matchmaking.

 

"Som expert på den Europeiska Matchmaking-marknaden har nu Affinitas GmbH, vid sidan av det välkända varumärket eDarling, tagit ett steg mot att möta den ökande efterfrågan av en plattform riktad mot akademiker och sofistikerade singlar. Tjänsten bygger på en vetenskapligt baserad matchmaking-princip som avgör kompabiliteten mellan singlarna. I tillägg tas även sociodemografiska variabler, personliga intressen, övertygelser och preferenser i åtanke. Utifrån detta så föreslås det dagligen ett målinriktat urval av potentiella partners med vilka den individuella livsplanen kan förverkligas med."

Märk väl deras användning av ett "vetenskapligt språk" och glöm inte deras lilla guldlogga uppe i hörnet. Så tjusigt.

Så ambitioner inom ett arbete som undersköterska eller servitör, som industriarbetare eller brevbärare är inte bra nog för denna sida, kan jag tänka. Jag förstår att en läkare inte kan bli kär i en lastbilschaufför? Nej nej, låt oss inte blanda i klasserna. Chefer för sig, akademiker för sig och arbetarklassen på sitt håll/golv, tack. Ja, Sverige är ett klasslöst samhälle där vi äro o så jämlika.


Mysigt creepy

Idag flyttade jag tillbaka till min lägenhet kan man säga. Marcus flyttar typ hem till Vetlanda för att jobba som religionslärare på gymnasiet. Det är tråkigt, och tomt :( Och jag har fått för mig att släcka allt och gå runt i min lägenhet i kolmörker till den här musiken. Det är något fel på mig. Nu när jag tände och skulle lägga mig och läsa hade min Chucky mask flyttat på sig till vänster. Inte okej, Chucky, inte okej någonstans. Tänker lägga upp de här bilderna jag sparat på länge, lite random, men mysigt creepy :)
 
 
 
 

Beyond: Two Souls

Idag har jag varit duktig med tanke på omständigheterna. Jag har diskat, masserat, nästan skrivit färdigt tentafråga numero två. "Med tanke på omständigheterna" menar jag givetvis det nyinköpta spelet som ligger och lockar. Tröttheten kan bero på att jag och Marcus var uppe till tre igår och spelade Beyond: Two Souls. Helvete, jag älskar det. Det har allt jag någonsin önskat.
 
 
 

New Years Eve 2013

Bästa nyår någonsin! Påbörjades med roadtrip, sen Talisman och sist men knappas minst, fest! Tack alla helsköna människor i Motala :D
 
 

Nyårsmiddag med estet i bilder!

 
 
 
 

RSS 2.0