Solbränna, here I come!

Hayyaaa! Jag är alldeles för mycket ginger för mitt eget bästa, såhär blek tänker jag inte vara när jag kommer tillbaka!


Ett tillägg till föregående inlägg


The Freedom of Solitude - Into The Wild

Jag åker om 2 dagar, ja, till och med mindre än 2 dagar. Idag har jag och Elin haft handledning och vi fick klartecken från handledaren att skriva vår B-uppsats ihop. Känns riktigt bra, men vi har fortfarande mycket att fundera på angående insamlandet av data. Vad är bäst? Observation, enkät, intervju? Kanske en slags blandning. Enkät känns ytterst torrt, och jag vill verkligen förbereda mig inför C-uppsatsen genom att intervjua.
Nerverna börjar sätta in, och just nu vill jag inte åka. Alls. Jag mår lite smådåligt hela tiden, men jag vet inte vad jag egentligen är rädd för att lämna. Jag intalar mig konstant om att detta faktiskt är min barndomsdröm; att få se Afrika. Och än mer efter filmen Into the Wild; att få se och uppleva vild natur i all dess tysta, ödsliga prakt. Och det är just det jag ska få göra. Jag ska bli avklippt från civilisationen som jag känner den, och ta mig fan, det ska bli det bästa jag någonsin gjort! Så inga ledsna miner nu, inget fastklamrande om min trygghetszon. Det är dags att kasta mig ut i verkligheten och jag ska älska varenda sekund av det.

Ain't nobody got time for that!

Vaknade tidigt idag och skulle egentligen ta överflödet av tid i akt och läsa lite i kurslitteraturen, men det är morgonfest så ain't nobody got time for that!

White Wine

Jag är hemma hos mamma, pappa, Mr. Mjau och min Prins. Den här låten tillägnar jag er.
 

Sverige

Alarmet gick av vid kl 7 och ute i morgondimman mötte jag Peter. Vi åkte buss till Öxnehaga där vi hade ett möte med Leif Regnér från Friluftsfrämjandet. Just nu känns vårt integrationsprojekt inte som en onåbar dröm, kanske kommer vi att lyckas att få igenom det :') Jag och Peter åkte tillbaka till skolan 1 h och 15 min försent och välkomnades av en varm applåd av klassen då vi lyckades komma in precis när vår föreläsare hade tackat och avslutat.
När jag och Peter satt och väntade på Leif funderade jag över hur hemmakär jag verkligen är. Utsikten över isklädda Vättern, en sprakande brasa, en kaffe i handen, skäggiga gubbar som runtom oss inte sa ett ljud till varandra, hemska trämöbler och smaklösa djurhudar uppspända på väggarna.
Sverige, med vetskapen om att jag ska lämna dig verkar du nu skina som aldrig förr. Dystra, tysta, sorgliga, lilla land, jag älskar dig.

Into The Night

Min och Elins nya blogg heter IntoTheWilderness och den hittar ni här. Vi gjorde vårt första video-inlägg igårnatt efter en svettig utekväll. Någon som vill åta sig uppgiften att fixa header och grejer på den får ni mer än gärna höra av er. Idag är jag TRÖTT, men om 2 timmar väntar ett möte på kommunen. Hejochhå!

Andra dosen av Dukoral!


Grupprums-döden

Brytningspunkten är redan öveträdd.

En uppgift som genererar en smärre huvudvärk

Sitter i skolan och lyssnar på lärarstudenter som pluggar matte, tack och lov att jag inte är i deras sits. Istället försöker jag lösa Balkan-konflikten, myyyycket lättare *hemhem*

Beat It

Morgonen börjar med attityd och lycka tack vare Immortal mixen på Beat it, awh yeah! Nu ska jag iväg på handledning. Det blir en lång dag :D
 

En vandringtur med Google Earth

Vilodagen söndag var inte en vilodag för denna tjej. Först bar det av till Elin för att skriva vårt PM till B-uppsatsen som vi ska skriva ihop i Afrika. Jag vill inte säga allt, men preliminärt ska den handla om EE, Action Competence och Lapalala Wilderness Outreach Programme. Känns hur bra som helst! Jag har precis gjort vår struktur nu. FETASTE innehållsförteckningen hittills! Hur kommer då C-uppsatsen se ut?
Dagen fortsatte med att jag lunchade med Peter och började jobba på vår projektansökan som jag skulle fixa till när jag kom hem. Men tror ni inte att jag raderade skiten ur den? Jodå, så det är bara att börja om från början. Heh. Så för att muntra upp mig själv satte jag igång Google Earth och sneglade på vart jag ska befinna mig om 12 dagar (waaaah, känns som att det var 12 VECKOR nyss).
Här är det lilla community:et Vaalwater som vi ska byta fordon, samt handla i. Enligt skylten verkar de erbjuda vegmat, score!

Provpackning

Ikväll provpackade jag, och det gick himla bra faktiskt. Nu vet jag vilka kläder jag ska ha med mig, var tvungen att dra bort massa onödiga saker som jag hade spekulerat om att bringa till naturreservatet. Men inga ledsna miner, det ska bli skönt att ha en mycket mindre garderob. Och även om det är läskigt att inte ha internet eller täckning, så tror jag att det kommer vara en stor frihetskänsla.
"Do you know what is the difference from you guys in the North and us in the South?
 
...You have the watches, we have the time."

Torn

Lite smått seg efter gårdagens wine-session med Marcus Bratmountain. Klicka in och lyssna på hans cover av Evergrey's Torn :)
Idag ska jag börja med min B-uppsats, ännu ett steg mot framtiden. Jag är synnerligen pepp.

Dreamfall Chapters

Åh, herregud, morgonen kunde inte ha blivit bättre. Jag har inte loggat in på Dreamfall forumet på evigheter, och jag har missat bomben om att DE SLÄPPER ETT NYTT SPEL I NOVEMBER 2014!!!!!! hshhhnnnngggggh!! Haha, jag skrek som en gammal dam när jag såg det. åh, jag gråter nästan <3 Det finns en chans till att köpa Arcadia kartorna och the Tome of Balance, waaah, jag ska börja spara mina pengar redan nu!

A Bloody Valentines

Glad Alla Hjärtans Dag allihopa! Idag sitter jag och äter vindruvor, skriver i ett Diskussionsforum och lyssnar på ett utav de mest romantiska albumen som finns; Cruelty and The Beast.

Life Itself


Tacktal och Efterfest

Efter en härjande och elak dag sträckte jag mig precis efter en näsduk för att torka mina glädjetårar men fastnade med foten i ett band från mina byxor och föll handlöst till marken. Jag skrattade högt i ett lyckorus medans nedanstående låt spelades på en alldeles för hög volym för detta lägenhetskomplex.
Varför denna lycka efter en dag med svettiga handflator, tunga kassar, ifyllande av blanketter och ansökningar och för lite mat? Jo, för det hårslitande arbete med en deadline om 2 timmar är klart, och jag trodde inte att jag skulle klara det. Jag blev t.o.m. riktigt nöjd.
Men jag hade aldrig, aldrig klarat det utan min sockertopp, min Hulk, min Elin <3

Precious

Det finns ingen jag saknar så mycket som jag saknar Karolina just nu.

Sigourney Weaver on a Sunday morning

Last night was awesome, thank you all! :D
Idag kollar jag på Aliens och äter vegansk sushi, HAMNAM! Och så har jag lite ångest för uppgiften som vängtar på att bli klar. Hemhem... Men den förtrycker vi ett tag till och dregglar istället över denna fantastiska kvinna <3 <3

Gettin my Catgroove on

Det blev rätt sen igår ändå och en hel flaska vin i sällskap med Marcus, hans fina fruw Emma och senare grannen. Idag gick jag upp tidigt och mötte Gerd i snöstormen. Vi har kommit en bit på grupparbetet och det känns grymt bra, den kvinnan är verkligen hur härlig som helst! <3 Ikväll är det FEST! Ta en pepp låt!

Fika with new friends

Haft en finfin dag med en awesome workshop. Afterwards, some of us went out to Fika together with our international students from Singapore. Tomorrow we'll be partying all night long together :D This is me and Cassi ^^

Idiot Nerd Girl

Jag publicerar detta Öppna Brev igen, det är så viktigt. Utdrag:

"Sammanfattningsvis presenterar vi här saker du inte får göra om du är kvinna som rör dig i ett manligt territorium:

Du får inte göra nybörjarmisstag, du får inte gilla fel nördverk, du får inte kunna för lite om klassiska nördverk, dina egna nördverk – oavsett insamlad faktamängd – räknas inte, , du får inte gilla fel saker inom klassiska nördämnen, du måste gilla samma saker som killarna men inte EXAKT samma för då är du en hora, du får inte vara snygg, du får inte tycka att du är snygg, du får inte vara ful, du får inte vara feminist, du får inte vara horig, du får inte vara kysk…
Det enda du får vara är… kille."


Pablo PiCattsso

Igår åkte jag till Jönköping för att kunna gå på dagens föreläsning Introduction to Trauma and Crisis. Men när jag vaknade mådde jag återigen riktigt kasst och betsämde mig för att somna om. Så nu har jag ätit broccoli-soppa och ska lyssna på Peter Mckees nästa internetföreläsning. Dagens höjdpunkt var att jag hittade en oanvänd näsduk i min kofta från förra gången jag var sjuk, yay! :D
...och så har jag ritat en katt i Paint också.
 

Vår glömda identitet

Fortsättning på Moderaternas snedsteg följer med två bra debattartiklar,
here and here.
Jag har tänkt på det vi diskuterade med vår föreläsare Peter Mckee. Att vi svenskar älskar att klaga, men att vår generation svenskar inte gör ett piss. Vi delar och gillar bilder på Facebook, men går inte längre än så. Det är som att allt vi faktiskt bryr oss om är att skapa vår egen självbild. En självbild som är till för att beskådas, inte till för att användas. Vi är tomma skal på försäljning, och högst antal "gilla"-markeringar vinner.
 
Men vad är vårt pris? Vad är det vi jagar? En identitet och en tillhörighet i ett kargt landskap. För vi har lärt oss att det är fult med kollektivism, att ensam är man stark. Vi går emot vår mänskliga natur så fullständigt och försöker därför desperat, i världen av sociala forum och personliga avatarer, att söka andras bifall. Vi nöjer oss inte med att vara som alla andra, vi vill vara speciella, för det har vi lärt oss att man ska vara. Vi vill inte defineras som en gruppmedlem, som en familjemedlem; vi vill vara den som flyger högst. Men vi tittar oss i spegeln och ser en misslyckad skärva, en andel av något sedan länge avlagt och glömt. Och i bristen på självförverkligande i den verkliga världen sätter vi oss vid Facebook för att höja oss själva till skyarna. Kanske får vi sväva på 16 "gilla"-markeringarnas moln just denna dag.

Huh!

Waaah, insåg just att jag och Rob har typ likadana profilbilder på FB. Huh!

Sword and Sworcery

Jag har precis spelat ut den första delen ur Sword and Sorcery som hittills är minst sagt magiskt. Jag vill hoppa genom skärmen och bo i detta spel föralltid.
Thanks for the tip, Rob!

Pepsi och Bloodlines

Jag har blivit sjuk, men som tur är hann jag med alla ärenden innan tröttheten slog till mig i ansiktet. Just nu hjälper inte mycket annat än en kall Pepsi och Vampire the Masquerade Bloodlines.

God (Halvdan) Morgon!

God morgon! Eller ja, halvdan morgon eftersom Moderaterna släppte bomben som drog oss tillbaka till år 2003. Sluta försöka sno väljare av SD.

Äventyr i våren

Mariestad är sådär vårfint och lysande och jag ska ut på äventyr! Jag ska klippa av mig håret, jag ska leta efter harembyxor i Mariestads shoppingcentrum (3 affärer) och jag ska äta middag med mina tjejer!
 
 

42 Fredags-Frågor

  1. 5 låtar du lyssnar på mest?
    The Knife - Pass This On, Puscifer - Momma Sed, Michael Jackson - Blood on the Dancefloor, Sunset Driver och Type O Negative - Out of the Fire (Kane's Theme)
  2. Om du fick möta vem som helst på jorden, vem skulle det vara?
    Michael Joe Jackson <3
  3. Slå upp boken närmast dig, bläddra till sidan 23 och skriv ner den 17e meningen. What groundwork needs to be laid beforehand, what structures built afterwards?
  4. Vad tänker du på mest?
    Att jag måste bli så bra jag bara kan bli.
  5. Vad står det i ditt senast mottagna sms?
    Eller hur! Nejmen, klimatet där de lever är så extremt ibland att stränder kan koka i flera veckor, så fåglarna har anpassat sig efter det. Jag är så duktig på att ta reda på saker jag inte behöver veta... :') Hörs imorgon.
  6. Sover du med eller utan kläder?
    Without! eller bara trosor och tshirt.
  7. Vilken är din konstigaste talang? Gold Digger-movet
  8. Fortsätt meningen "Tjejer..."
    är snygga och svåra.
  9. Fortsätt meningen "Killar..."
    är vackra och lite tappade.
  10. Har någon nåonsin skrivit en dikt om dig?
    Så många från Nemo <3
  11. Vad har du för religion?
    Jag tror på andar i vinden, kärlek, universum and the brown earthly eyes of my Prince.
  12. Favoritband?
    Type O.
  13. Tror du på Karma? Ja, för den drabbar mig hårt. Varje gång jag snackar skit om någon slår jag i min tå i något ofantligt hårt och stadigt.
  14. Vilken är din största svaghet?
    Jag är självdestruktiv.
  15. Vilken är din största styrka?
    Jag har en ryggrad av stenhård moral och stolthet.
  16. Vad betyder ditt bloggnamn?
    Alien filmerna är mina favoriter och jag använder mig både av namnet Newwt och Commander Ripley på olika platser.
  17. Vem är din kändis-crush?
    Åh jag har så många, men Bunny in my <3
  18. Är du nöjd med personen du blivit? Ja.
  19. Nämn ett ljud du hatar och ett du älskar.
    Hatar när någon har mycket saliv i mungiporna och drar in det medan de pratar. Älskar ljudet av hans röst "I feed my birds every mornin"
  20. Vilket är ditt största "tänk om..."? Tänk om jag var bättre?
  21. Tror du på spöken eller aliens?
    Aliens - JAAAA! <3 "They coming!"
  22. Vad luktar det om du andas in?
    Jordnötsskal.
  23. Vad är meningen med livet, enligt dig?
    Betrakta.
  24. Vilken bok läste du senast?
    Building Peace av Lederach.
  25. Har du några smeknamn?
    Mysan, Mysis ( :( ), Geek, Ulla-Bella (för att jag är en så bra sekreterare), Bebbo, Knatte (för att jag är yngst), Plutt-face, Tjockis, Myskij, Atreju <3
  26. Har du några besattheter just nu?
    Hehem no kidding!
  27. Brukar du vara långsint med din ilska för personer som gjort fel gentemot dig?
    Nej, inte nu längre när jag har växt upp.
  28. Kärlek eller lust?
    Kärlek till liv, världen och massan. Lust till individer.
  29. Hur många förhållanden har du haft?
    4 stycken.
  30. Vilket är ditt knep för att få någon att tycka om dig?
    Jag ler hela tiden.
  31. Var är din bästa vän? Across the street, som i gamla tider.
  32. Har du påbrå från något annat land?
    Ja, Frankrike och Ryssland. Sen har jag lite romer-blod också, allt i en salig blandning.
  33. Är du den typ av vän du själv skulle vilja ha?
    Ja, förutom att jag är rätt annoying.
  34. Vilken låt gör dig alltid glad när du hör den?
    Sunset Driver, You cant win och Wings of love med MJ
  35. Vilka saker är viktigast i ett bra förhållande?
    Ärlighet, sensualitet, vänskap.
  36. Hur vinner man ditt hjärta?
    Med en filosofisk hjärna och/eller ett mörkt hårsvall.
  37. Vilket är det bästa beslutet du tagit i livet?
    Att välja estet.
  38. Vilken skostorlek har du?
    38
  39. Vad vill du ha skrivet på din gravsten?
    Like a flash of light in an endless night life is trapped between to black entities. Lagom depp sådär <3
  40. Vad säger du ofta?
    "Eller hur?!" "Asså, seriöööst"  "Jag menar det!" "Ja, jag vet"
  41. Hur skulle du beskriva din klädstil?
    Vilja, höst, vind och glödande eklöv.
  42. Om du får åter-leva en tid i ditt liv, men stunden bara får vara en halvtimme, vilken stund skulle du välja?
    Minuten innan och första delen av första akten av vår slutproduktion Rome och Juliet, lycka <3

Linnéa Nea

So this friend of mine has taken up her blog once more. Check it out, she is cute beyond cuteness!

Jobb och mer jobb

Hela dagen har gått åt att göra om allt jag gjorde förra gången jag var i Mariestad, nämligen ansökan om försäkringar. No complaints, though. Resterande tid har jag skrivit min individuella uppgift, och jag tror den har börjat ta sig. Jag är antagligen färdig inatt.

RSS 2.0