Midsommar 2016

Glad midsommar allihopa! Vår midsommar spenderades med Grimner och company. Ett lite mindre sällskap i år eftersom Grimner åkte på turné till Holland och Tyskland dagen efter. En relativt lugn fest med våra mått mätt, men mycket mysig. Jag var dödsförkyld vilket inte var någon höjdare. Nu kurerar jag mig i min ensamhet med diverse spel och Game of Thrones boken A Storm of Swords - Steel and Snow.
 

Kärlek till allt som är nördigt - Dreamfall Chapters och TeeFury

Helgen har präglats av nörderier (och en del öl) which is always enjoyable. Jag spelade ut Dreamfall Chapters i söndags. Det känns helt galet. Om ni inte redan vet så har jag spelat The Longest Journey sedan jag var 11 (spelet kom ut 1998) och tillsammans med Tales of Symphonia och Zelda var TLJ med och definerade min tidiga spelupplevelse och också mig som person.
Dreamfall, uppföljaren till TLJ var något som i min tanke skulle bli det bästa som hänt mig. Jag var så exalterad, men lyckades inte spela det förrän några år efter att det släpptes 2006. Tyvärr blev jag väldigt besviken av storyn (och självklart spelmekaniken som många före mig redan pekat ut som ett stort problem). Jag var fortfarande överlycklig att få vara i världen (världarna) som TLJ utspelat sig i, och små referenser till det första spelet fick mig att skrika av förtjusning. Spelet slutade med en cliffhanger som jag aldrig trodde att jag skulle få svar på.
Men förra året släpptes det första kapitlet av det allra sista spelet i serien - Dreamfall Chapters. Och i fredags släpptes det femte och sista kapitlet, och efter att ha spelat det så är jag förtjust. Jag trodde inte att de skulle klara det, att knyta ihop så många års storyline till ett. Jag hade mina doubts under vissa kapitel i Dreamfall Chapters, jag tyckte att dialogen stundvis var pinsam och storyn verkade bli mer och mer fragmenterad, jag hängde inte med helt enkelt. Men det sista kapitlet visade sig besvara allt jag ville, och det lyckades samtidigt visa stor respekt för det allra första spelet The Longest Journey. Jag grät x antal gånger kan jag intyga. Tack norska Red Thread Games, ni är de bästa spelutvecklarna. Tack Ragnar Tornqvist för allt du har gett mig.
*snyft**snyft*
En till nördig grej är att jag och Marcus har beställt tröjor från TeeFury och är så glada! De tre första är mina (Ripley, Chucky och The Dark Tower såklart) och Marcus beställde resten till sig (Pokémon, Bloodborne, The Dark Tower och Dark Souls). Gotta show you :D

West Pride Paraden!


Masterexamen och Marcus 26-årsdag <3

Efter min opponering i fredags då jag försvarade min masteruppsats (it went well - phew!) så åkte jag och Marcus till Mariestad till mina kära föräldrar för att först fira min masterexamen och sedan hans födelsedag. Det var en avslappnande helg med massa presenter och ni ser säkert att solbrännan stiger för varje bild. På måndagen åkte vi tillbaka till Göteborg och grillade i Slottskogen för att fira Marcus ytterligare en gång. Life ain't so bad at all - if you live it off the wall!

Master of Science in Global Studies - Graduation Ceremony


RSS 2.0