Andas - life ain't so bad at all

Helvete. Jävla seminarieuppgift. Jag hade börjat lite igår, men var inte så pepp (se föregående inlägg). Idag = okej, let's get it over with. Jag skriver hälften. Märker att jag inte ens skriver om frågan som vi har fått: "Does globalisation help or hinder empowerment?". Jag skrev istället om olika uppfattningar av empowerment och vad dess implikationer kunde bli, yadayada. Så, med handsvett och panik i bröstet ändrade jag om skiten och nu är det inskickat.
 
Life ain't so bad at all, if you live it off the wall sjunger Michael Jackson i mina öron, jag kan inte annat än att hålla med :) Andas, kvinna, andas.
 
 

Grått och Gråt

Idag kom resultatet från min första kurs på masterprogrammet. Och det gick inte alls så bra som jag hade hoppats... G, men inte mer än så. Så nu har jag gråtit sönder lite. Inte just för att det är ett G, men för att man börjar tvivla på sig själv. "jag är medelmåtta, jag är inte smart, jag kommer inte kunna doktorera även om jag skulle vilja, jag kanske inte ens klarar av programmet."
 
Så nu har jag ingen lust att plugga ikväll, bara gräva ned mig i sängen och läsa det mörka tornet. Marcus frågade precis om han skulle ut och köpa choklad till mig. Ni kan nog gissa vad jag svarade <3
 

Tar ledigt från livet - because DA Inquisition

Låt mig presentera min och Marcus gemensamma karaktär: K'Reeth. Female, Qunari och bågskytt. Damn.
Please would you excuse me from the world for the coming three months (at the least)?
 

Dragon Age Inquisition

Inatt släpps det. Hela dagen kommer vara som att hålla andan för att få komma upp till ytan. Jag och babe ska skapa en female Qunari som första karaktär, sen ska jag erövra världen som min vanliga karaktär - female, human mage. PEPPEN!
 

Vi är gamers och icke-män, och vi finns!

Igår var det här på Metros Insändarsida:
Jag lade ut det på min älsklingsgrupp Geek Women Unite på Facebook (om du är icke-man och nördig, GÅ MED DÄR, vi är smarta, roliga och välkomnande) och jag uppmuntrade till att vi skulle ge svar på tal. På cirka två timmar bombarderades det med kommentarer och ett Google Docs dokument var redan skapat där flera stycken skrev tillsammans samtidigt. Allt gick så snabbt och det var så kraftfullt, blixtaktion deluxe :)
Ikväll släppte Metro vårt svar, tillsammans med 401 underskrifter.
Eftersom intresset var så stort, och eftersom vi inte kunde invänta alla som ville vara med så skapade vi en namninsamling. Glöm inte att skriva på den om du som icke-man och gamer vill visa att du finns! 

Finaste utsikten :3

 
 

Blanda in Marx så blir det bra

Hemtentan är inlämnad, nya kursen är här, och första artikeln är läst. jag tyckte om den, för den hade minst sagt ett marxistiskt perspektiv, och den analyserade neoliberalism, trade agreements och miljö :) 
 
"The most important scientific innovations are not of the technical solutions but ones that recognize the flaws in the structure of social organization. True innovation would mean we put to practice the scientific critique of the negative environmental externalities generated by the structure of the disembedded market. [...] The North’s bio- avaricious lifestyle is only possible by ‘cost-shifting’ its immense negative ecological effects onto others who do not deserve them.

 

We need a new, reflexive paradigm of development that focuses on developing countries by improving their economic growth, ameliorating their poverty, and improving their institutions. We need a paradigm that is equally critical of the developed countries. Their over-development from their energy usage and consumption, and the societal organization that allows this to happen should be questioned. The sustainability of their development path, and the impact that their level of development has on other countries should be included in the study of development. If development is to be at all synonymous with improving this dialectical relationship between the North and South, we need to recognize the harsh reality that our current level of development is only possible because of their level of underdevelopment." (Howell 2007)

 

Kan inte annat än att jubla :D nu ska jag och Marcus spela The Wolf Among Us. Wiie :D


Småfester i höstmörkret

Ni kanske tror att jag bara sitter och pluggar och dricker kaffe veckorna i ända, och det är nog ändå ganska sant. Men de senaste helgerna har jag också haft fest här hemma. Först med en liiiten del av min klass, supermys!
Och den här helgen var min favoritvän Elin här. Så mycket dumheter och kärlek :D
Skål på den! Nu återgår vi till kaffe och plugg. Puss!
 
 

RSS 2.0