Inköpslista

Min inköpslista ser idag ut såhär:
Tvål, pasta, frukt, massa te, havremjölk, grönsaker, potatis, linser och en såndär grön grej.

Fint :)


Jag tyckte inlägget såg lite tråkig ut utan bilder, men kunde ju inte googla "en såndär grön grej"...
Eller så är det bara en ursäkt för att få lägga ut egopics. Jag skyller på mitt undermedvetnas sökande efter acceptans av den köttiga massan som kallas människosläktet.

En rapport från Animal Equality

http://animalequality.net/news/360/pigs-brutally-stabbed-swords-spanish-pig-farm-supply-leading-uk-supermarket-morrisons

"Workers hitting pigs on their heads with iron bars, jumping on top of them, kicking them, and posing in front of a camera with the pigs

Workers attacking and killing pigs with meter-in-length swords

This pig, tied and immobilised, unsuccessfully tries to escape while the workers for several minutes pulls out the piglets. They remove her intestines, liver and other internal organs while she suffers terribly. The animal is left in agony with internal organs spread over the ground until she dies several minutes late"

Jag tittar inte på filmerna, jag läste bara rapporten, gör det ni med. Jag gillar egentligen inte att länka vad som händer på utländska farmer då svenska tittare rationaliserar sitt köttätande med argument som "det där händer inte i Sverige" och gladeligen fortsätter att smaska sig igenom varelsers kvarlevor.
Respektlösheten finns fortfarande där, och med den kommer oförstånd och grymhet. Ni har själva sett videorna från Djurens rätts arbete där dom granskar svenska farmer. Det ser likadant ut. Vi är alla delaktiga, och ibland vill jag skjuta varenda en av oss.

Ingenting andas insikt


Emellanåt sätter jag mig i rollen av en utomstående betraktare på tillfälligt besök i vår civilisation. Det skärper observationsförmågan. När jag rör mig runt i olika miljöer - lattecaféer, barer shoppinggallerior - är det förfärat svårt att se några tecken till uppvaknande. Ingenting andas insikt om att det mesta av de materiella excesser som vi nu ser som naturgivna mycket snart kan vara historia. Ändå. I samma stund oljeepoken går in i sitt skymningsland inleds den reträtt där dessa "självklarheter" försvinner ur våra liv. Vi kommer då att stifta bekantskap med omständigheter som senast gällde under 1800-talet - före tillväxt och konsumtionsyrans engångsurladdning.

Drarry

Varför sitter jag och kollar in drarry bilder på morgonkvisten..? :$

Mamma :(

Godmorron Godmorron klockan halv sex på fredagsnatten/lördagsmorgonen. Här ser allt ungefär likadant ut då jag sitter här och dricker te och Becky ligger i min säng och snusar, ingen skulle kunna anat att vi varit ute och festat loss. Två hemmafester, en tacomiddag och ett super mario besök hos Petra hanns det med.
Vem drack för mycket rödvin? Jag. Vem har huvudvärk? Jag. Vem sitter med en mun fullproppad av kakor och saknar sin mamma och inte kan somna om? Jag.

Little ball of fur

Tentan är gjord *huffpuff* Becky följde med mig hem, där vi tittade på tv-shop och Makka Pakka och skrattade ihjäl oss. Sen somnade vi så sött och jag dregglade ner hela min kudde. Ikväll är det tentafest, fast ingen av oss känner oss särskilt sugna på det just nu, men en tradition är en tradition.

Gullungen sover än :3
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur
Happy kitty, sleepy kitty, purr purr purr

Dare to Enter

Beställt en flagga och en t-shirt, IIIIH!!! :D


Dragon

We seek to balance the world. Order and Greed have attained too much power and we are needed once again to distribute Chaos.
Change is coming, friends. Seek to wield it.


Embrace the chaos.

Britt :)


Giulligaste föreläsaren.

Harry Potter <3

Jag lipar järnet :'( Jag vill drömma mig bort till en värld där jag får välja en trollstav (rosewood, 9 inches, phoenix feather) och har en patronus i form av en räv <3



Dags att återgå till Rossbyvågor och kritik mot vår antropocentriska världsuppfattning. Vilken tur att jag har något roligt att banka in i huvudet iaf (...minus Rossbyvågorna)

Alla Hjärtans Dag

Vad gör jag på Alla Hjärtans Dag?
Jag gör det en kvinna är gjord för att göra. Älska sin man över allt annat.





Titta han pekar på mig!! ihihihihi!!

Note till förra inlägget:


Note till förra inlägget:

Jag menar of course inte att vi har upptäckt 4% av 100 av universums storlek, eftersom vi inte ens vet hur långt det sträcker sig. Jag menar alltså att vi bara kan se 4% av vad universum är uppbyggt av.

Förtydligande exempel till vad jag ville säga: Runt en atomkärna finns det elektroner och protoner som studsar runt i kaos. Men emellan atomkärnan och elektronen finns det mellanrum. Mellanrummets proportioner är enorm.
Om man höll i en apelsin ståendes i en gigantisk domkyrka så skulle man kunna visualisera att apelsinen är atomkärnan, och flugorna högst upp i kyrktaket är elektroner. Allt mittemellan är tomhet. Hur kan det bara vara tomt?

Om man hypotetiskt skulle kunna ta bort alla mellanrummen mellan atomkärnorna och elektronerna som bygger upp oss människor skulle vi bli mindre än en tändsticka. Hur kan vi vara solida när vi i största del består av tomhet?

Det är fortfarande ett mysterium vad vi är. Det är fortfarande ett mysterium hur allt kom till och vad energi är. Vetenskap är en slags religion som tror sig ha svar och detta lugnar vårat sinne. Ateismen är vad den avskyr.


Christer Sturmark

96% av universum är okänt fick jag reda på idag. Alltså baserar vetenskapen sina teorier på dom 4 % som vi känner till. Hur kan man hänvisa till, och bortförklara annat som humbug ståendes på grund utgjord av 4% av 100?

Nej, Christer Sturmark, jag anser inte att det finns motbevis för en övernaturlig värld.


You think you dwell in wisdoms sea
Still, sweet ignorance is the key
To a poet's paradise
Challenge the Riddler and you will see


Di Leva <3



Jag älskar dig!!!! <3

Ge aldrig upp


http://www.expressen.se/tv/noje/melodifestivalen/di-leva-ingen-flakt---men-fart/
Kom igen, baby! Jag har gett mor 40 spänn att ringa och rösta på honom imorgon!

Gaygalan var skitbra btw, jag vill åka på Pridefestivalen någon gång snart!

Paradise or Oblivion Trailer




Det här är nästan exakt 3 år sedan. Time just flies by...
Och vad tråkig jag ser ut nuförtiden om man jämför... Men va mycket bättre jag mår :)

On a more important note:

This the final goal. Även om det slår in så kommer det inte göra det under min levnad. Jag får nöja mig med en ekonomi utan tillväxt. Och om den inte infrias... Då är det ute med oss. 10 år har vi på oss att ändra allt. Jag ska ägna hela min tid som 20-åring till att fixa det här. När jag är 30 ska det vara klart. Det är inte mina föräldrar som ska fixa det, och inte generationen efter mig. Jag.
Under Pressure


Hello Fet Jävla Muffins

Hur länge kan en katt sova egentligen? Jag skulle inte bry mig om det inte var för att Tjockis-Katten låg i MIN fåtölj. Så här sitter jag på den hårda stolen och försöker läsa något kapitel i Environmental Science innan jag ska duscha.
Resten av dagen spenderas med Rose :D Vi ska fika loss.
Bye bye Homework, Hello Fet Jävla Muffins!


När jag letade efter bilder på facebook hittade jag också den här gamla godingen från besöket i London <3 Jag är rätt charmig.

Dunderklumpen!

Mår bättre nu, för den föreläsningen har verkligen skapat debatt! :D Det gör mig jätteglad! Folk postar den överallt och blir upprörda. Självklart finns det dom som inte håller med (dock verkar det som om dessa inte såg hela föreläsningen heller), men det är jättekul att dom också engagerar sig och vill säga emot.

Jag var på power yogan med Matilda och Petra, det var gött att få sträcka ut lemmarna lite. Nu har jag käkat kornfilé marinerad i soja, samt fullkornsspaghetti och spenat med massa peppar, NAM! Vad ska göras nu? Kanske läsa lite till? Mja, känns inte särskilt lockande.

Filmen Dunderklumpen laddas ned. Men i den här takten beräknas den vara klar om 42 månader. Yay.

Får bli lite dans istället!

Breakdown

Kollade precis färdigt på hela föreläsningen som jag länkade i förra inlägget (hade bara sett halva innan). Jag klarar inte mer. Jag låg på golvet och skrek. Grät tillsammans med varelserna i panik när dom torterades och misshandlades inträngda i sina burar. Ren ondska finns. Och jag bryr mig inte om omständigheterna. Det spelar inte någon roll om dessa män blivit slagna som barn, våldtagna av sin farbror. Om deras mamma dog när dom var tre eller om deras fru lämnat dom för någon annan. Inte ens om deras egna barn dött för ett år sedan.

Jag brukar inte förespråka dödsstraff, och jag går inte så långt som att säga att det borde vara deras öde. Men jag skulle kunna skjuta dessa människor. Fast helst skulle jag låsa in dom i en cell där videon från deras brott skulle spelas upp tills dom dör. Dom skulle få ligga i fosterställning och liksom jag, skrika ikapp med deras offer utan att veta vilket datum det är, om det är natt eller dag.

Men det är inte bara dom som är ondskefulla. Utan också vi andra, som är orsaken till varför liv ödslas. Vi är onda. Allihop. Och om vi inte gör något kommer vi vara onda i all evighet. Förändringar sker inte på egen hand. Det kommer inte som ett paket på posten.


Vilket är det värsta brottet en människa kan göra? Vad ser vi som det mest vedervärdiga i vårt samhälle? Jag minns att denna fråga ställdes under gymnasietiden av en lärare. Det övergripande svaret var pedofili. Att brutalt våldta, misshandla och sedan döda ett barn.
Varför är det det värsta? Varför är inte det värsta att döda en VD för ett stort företag eller en människa som har ägnat sitt liv åt att hålla fred genom volontärarbete? Jo, för det finns något som skiljer barn från vuxna. För det första: Intelligensnivån.
Barn kan inte försvara sig, och inte heller förstå en situation i den grad som vuxna kan.
För det andra, en liten mer abstrakt egenskap: Oskulldsfullhet.
Det finns något hos barn som är rent och obefläckat som är svårt att sätta fingret på.

Dessa två drag är faktiskt exakt dom samma som skiljer människan från djuret. Djuret har inte lika hög intelligensnivå som oss (detta argument används ofta omvänt för att rättfärdiga slaktandet av djur), och dom har också en större oskulldsfullhet än oss. Dom kan inte göra ont. Dom kan inte göra ett val.

Om jag fick valet att skjuta ett treårigt barn eller en hund skulle jag skona barnet. Inte grundat på intelligensnivå eller liknande (då studier visar att hundar och treåriga barn är ungefär på samma nivå (det ska nämnas att grisar är smartare än hundar och treåriga barn)). Jag skulle inte ens grunda mitt beslut på något, utan gå på känsla. Och det är inbyggt på oss att värna om vår art.

Som tur är finns inte det här valet i verkligheten utan är bara en lek med min egna etik. Nej, ingen utav dessa två behöver sätta livet till. Och det behöver inte heller grisar, fiskar, kor, kycklingar, kalkoner, får. Vi är gjorda för att vara växtätare. Innan ni tjafsar om det, kolla klippet nedan.



Gary Yourofsky

Ta er tid och se den

Tripp to Brödboden and Beyond

En liten nostalgitripp med en bit av en gammal lista som jag gjorde när jag gick i tvåan på gymnasiet:

Jag är bäst på: att vara en toffel :)
Jag är sämst på:
att hålla mig från Brödboden xD

Hahaha, Brööödboden <3<3<3<3



Why ain't you feelin' me


If there's somebody else, he can’t love you like me

He's talking you all across the world, he can’t trick you like me

Fantastic Four Myskväll vol.2

Igår var jag och Petra och körde ett pass body pump, med dom lättaste vikterna, OH YEEEAH!

Ikväll bjuds det på andra bullar, en riktig tjockiskväll hemma hos samma brud + två andra sötnosar.
Fantastic Four Reunited Once More

Johannes

Haft en mysig kväll med rökelser, konstiga chokladpraliner och tv-spel med Johannes. Pojken är grym och blev precis en kär vän. Mer djupa samtal och skratt med den mannen, tack.

Morgonbilder!

Idag är en bra dag! Jag är ledig och ska ut i solskenet och handla. Det är en såndär dag då man tycker att man själv är himla rolig och för en gång skull inte ser ut som en påse mosad potatis utan smink.



okej, här ser jag ut som en påse mosad potatis. HAHAHAHA!







Träna!

Iväg och träna!

Ändra näringskedjan!

Det här tänkte jag lägga upp igår, men glömde av det. Louise påminde mig om ämnet.
Jag läser som sagt naturvetenskap och ekologi nu, och igår gick vi igenom en heltrist föreläsning som berörde gamla ämnen som kvävets krettslopp, näringsvävar osv. Det enda intressanta som togs upp var när vi pratade om producenter, primärkonsumenter, sekundärkonsumenter och tertiära konsumenter. Ni vet, en växt innehåller (hypotetiskt) 10,000 kcal, när primärkonsumenten äter den tillgodogör den sig bara 1,000 kcal, alltså bara en tiondel av vad som fanns från början. Så energin försvinner ju högre upp i näringskedjan man kommer:

Detta visste vi ju, men något som jag aldrig tänkt på var att det gäller ju självklart oss också. Om vi äter gris, som då är primärkonsumenten, blir vi sekundärkonsumenten och får då i oss bara en tiondel av vad grisen fick. Om vi istället äter majs kan vi föda så mycket mer människor med mycket mindre medel. Så hur löser vi svälten i världen samtidigt som vi skonar andra liv? Vi omfördelar resurserna (självklart) och drar ner på köttkonsumtionen. Då räcker maten till så många fler:



RSS 2.0