Boplats Göteborg in my *ss

Dagen har haft en stor downside. Jag missade att omregistrera mig på Boplats Göteborg med 1 månad. Så nu är jag längst bak i kön igen, efter att ha stått i kö sen 2010. Tack. Hade en fin lunch dock med Honey, hon gör mig glad :) Skillnad på tallrikar, eller vad? Haha, jag äter som en häst!
Nu ska jag prova på Dance Fusion med Jenny, tjingeling!

Dimhall

Godmorgon! Idag gäller städning, betalning av räkningar, dans, plugg och ett filosofiskt besök hos denne karl!

The Drill

Åh vad jag kommer att ångra det här... Men nu ska jag faktiskt sätta press på mig själv att bli bättre, och detta är ett humiliating sätt att göra det på. Här är mitt första försök till The Drill, jag ska i framtiden lägga upp min (förhoppningsvis) kommande förbättring.

Det konstigaste ever

Det konstigaste ever hände mig precis. Jag stod och lagade mat, hade dörren öppen till mitt rum och lyssnade på Little Susie av Michael Jackson. Plötsligt dyker en kille upp och säger "Är det du som lyssnar på MJ?" Jag svarar ja, och han säger att han är ett jättestort fan. Han ber mig vänta för han ska springa och tvätta. Jag sätter mig i mitt rum och käkar och strax kommer han tillbaka. Vi tjötar ett tag och han berättar att han heter Mazen och är dansare och dansar till Michaels musik i Brasilien professionellt. Han berättar även om att just denna söndag så har han prova-på-kurser här i Jkpg för Street, Modern Jazz och Michael Jackson dans! Jag fick en stor kram innan han gick och vi sa att vi skulle ses på söndag. Haha, vilken tur jag har, det är ju inte sant.
Thanks Mike!
 
 

I am Love

'Cause I am Love
And I'm in love with you

Come back lover, come back
This is where you belong

Whatever Happens

Jag skulle bara vilja dedikera en låt till min kära vän Kristinas föräldrar Dragan och Sanja Jurcevic som sitter här längst fram i mitten i varandras famnar. De tvingades att lämna sitt hemland Bosnien pga kriget och flydde till Sverige med min föredetta klasskompis när hon bara var ett spädbarn. Jag blir så berörd av deras berättelse, en berättelse som liknar alltför många andras som flyr från krig och orättvisor. Men deras kärlek är lika stark nu som då, om inte starkare, och det är dem jag tänker på när jag hör den här låten.
 
 

Devil Doll - Dies Irae

Igår fick jag tag på den här skivan! Inte lätt att hitta, kan jag säga, men Skivmästaren i stan hade den i sin lilla butik i Tändsticksområdet. Oh, I could not wish for more!

Vänsterpartiets partisekreterare

The Moral imagination (se föregående inlägg) visade sig vara en utav de mest givande böckerna jag har läst under min studietid. Underbart filosofisk och metaforisk.
Idag ska jag iväg och inventera Bikupan, en affär här i Jönköping som bara säljer ekologiska och rättvisemärkta varor och livsmedel. Rekommenderas starkt! Sen ska jag på Vänsterpartiets möte där vi har en speciell gäst: partisekreterare Aron Etzler!

The Moral Imagination

Håller på att läsa denna bok, läst halva idag, ska läsa halva imorgon. Picked up on something that will cheer you guys up :D Bönder i Colombia startade en grupp "Association of Peasant Workerks of Carare" (ATCC) för att stå emot de väpnade grupperna som försökte ta deras land. De ville varken flytta eller gå med i gerilla-grupperna. Deras principer var:
  1. Faced with individualization: Solidarity.
  2. Faced with the Law of Silence and Secrecy: Do everything publicly. Speak loud and never hide anything.
  3. Faced with fear: Sincerity and disposition to dialogue. We shall understand those who do not understand us.
  4. Faced with Violence: Talk and negotiate with everyone. We do not have enemies.
  5. Faced with exclusion: Find support in others. Individually we are weak, but together we are strong
  6. Faced with the need for a strategy: Transparency. We will tell every armed group exactly what we have talked about with other armed groups. And we will tell it all to the community.
Jag tycker verkligen att vi kan lära oss något från ATCC. Att vara öppna och starka tillsammans när vi står framför uppbyggda murar av rädsla. Vi kan nå en gemensam framtid genom fredliga medel, det har gjorts förut och vi kan göra det igen.

Post med smycken :D

Idag fick jag post innehållande två halsband och ett armband. Tack Naru :D
 

Understanding conflict

Det här är vad jag gör just nu, sitter och lyssnar på en internet föreläsning med Peter Mckee och äter solrosfrön. Här finns en länk till föreläsningen om ni är intresserade, den kommer att öppnas i er Windows Media Player eller liknande :)

Vego - bygg en bättre värld

Någon införskaffade sig en snygg tröja idag också :'D

Sparrissoppa och andra nyttigheter utförda!

Den nya kursen Conflict Transformation började idag och ska innehålla detta:
  • Cultural aspects of conflict, violence and war
  • Conflict analysis and theories of causes of conflict
  • The development of attitudes, beliefs and behaviors relating to conflict
  • Strategies for addressing conflict, interventions in conflict situations and how to evaluate this work
  • Dealing with trauma and crisis situation
Spännande :D Efter skolan tvättade jag för första gången i min tvättstuga som var försvunnen i ett år och resten av det resterande halvåret jag har bott här så har det bara inte kommit för mig (jag har tvättat i handfatet, jag är ingen snusk!). Sedan begav jag mig i kylan till Maxi (35 min promenad tur och retur) för att hämta min kamera och min kurslitteratur, yay! Sen var det möte med Djurens Rätt och jag passade på att äta en underbar sparrissoppa och bläddra i kurslitteraturen. Ikväll börjar Game of Thrones igen, waah!

Becky's Big B-day!

Min finaste Sugarrush fyllde år igår och idag är det dags att fira 'na! Hon har maskerad med temat "Sett som liten", alltså kan man klä ut sig till sin favoritkaraktär i ett barnprogram, serie, film, tv-spel eller sin favoritleksak :D Nemo tyckte att jag skulle vara Zelos Wilder och det hade jag gärna varit om jag hade haft en rosa kappa, Becky tyckte jag skulle vara Snusmumriken (för att jag är lik honom..? :P ) och Louise tyckte att jag skulle gå som Dexter *döööör*. men nej hörrni, jag ska göra er alla besvikna och gå som Lara Croft som var min förebild som liten. Let's do it!

Maffiabossen och Honungsbruken <3

Sängen klamrade fast sig i mig imorse, omslöt mig och jag kunde inte annat än hålla med den; "varför stiga upp?". Nej, att gömma sig under täcket och fortsätta sova skulle passa mig bättre. Men så slog det mig: min egna stiliga Maffiaboss och min söta Honungsburk kommer hit idag! Lycka!
*ehem* charmigt
 
 
 
 

Wicked Game

What a wicked game you played to make me feel this way
What a wicked thing to do to let me dream of you
What a wicked thing to say you never felt this way
What a wicked thing to do to make me dream of you

No I don't want to fall in love (this girl is only gonna break your heart)

PUSS världen!

Hi all! Idag var en riktigt bra dag! Redovisningen gick jättebra, och det var längesen jag kände mig så säker som idag när jag stod där framme. Sen fick vi jättefina kommentarer från våra opponenter på vårt arbete, de kunde nästan inte hitta något dåligt med det. Tack, Gerd och Maria, det värmde :') Ikväll firar jag med popcorn, Ocarina of Time och ett par nya löparskor! PUSS världen!

Skyward Sword

Faaan, nu måste jag skaffa Wii. Vadå att IGN klassade Skyward Sword som det bästa Zelda-spelet någonsin? Wöööw, thats huge. (Jag är i en extrem Zelda period just nu, jag hade t.o.m. på mig min Link-klänning idag :$ )
 

Lady, our love will shine

 

Shadow Temple

Jag har spelat Ocarina of Time hela dagen och är nu inne i Shadow Temple och myser. Jag förstår inte hur jag varje gång kan glömma att hoppa av båten och är tvungen att uthärda den otroligt långsamma cut-scenen tre gånger i rad -.-'

Vaccin och ett efterlängtat mail

Idag har jag fått sprutor värda 1305 kronor och mina armar värker. Nu fick jag detta mail vilket fick mig att le mer än mycket:

Dear Hannah and Elin

This is a preliminary message to you both to say that at a meeting held at the LWS today we confirmed that we would be delighted to welcome you both the LWS for an Internship from 4 March to 14 May.  We will have a very full program of work for you with emphasis on EE in the local communities linked to the Eco-Schools programme (see the Annual Report).   We will be sending you further details on this before the end of this month. Accommodation has been reserved for you together in a small house equipped with electricity, shower, hot water, bedding and a basic kitchen.  You will need to provide all your own food which you can buy for start on the way up – Lapalala is an hour’s drive from the shops.  

Please confirm when you can get to Johannesburg on or close to 4 March so that we can confirm your transport arrangements.

Looking forward to welcoming you to Lapalala!

Regards

John Hanks

The Wild

Ingen mänsklig kärlek eller beröring kan vinna över synen jag såg igår. Det Vilda i hela sin stolthet, prakt och främmande hemskhet ger mig mer frihet, lycka och upprymdhet än något annat. I love not Man the less, but Nature more.

Livet flyter stillsamt

Det kanske finaste är att till morgonhälsning bli upplyft av sin gamle far i en stor björnkram. Och att sedan gå ut på en skogspromenad med syster, mor och min lille Prins. Livet flyter stillsamt och lugnt i Mariestad och till sällskap har jag en fin familj och pocket-versionen av Sagan om Ringen. Jag ska läsa mig igenom alla dessa nedan.
Hej mysfaktor skjuten i höjden.

Efterfrågat Hedersomnämnande

Såhär är livet på IA. Kärlek till mupparna Jenny och Peter!

Bebbi <3

Idag vaknade jag upp med träningsvärk, finns ingen bättre känsla! Har jobbat lite idag och sen fick jag möjlighet att träffa världens finaste Yessica en stund :D Maaaow!
Om en timma kommer hetingen Lileas/Bebbi/Hobo-Louise/Pokémon Grön//Wacklekrantz/Världens-bästa-Louise!! :D Ikväll blir det utgång!

Klar med uppsats, i förtid!

I helgen har mor varit här, det har varit mys :D Idag har jag jobbat med uppsats, och jag och Louise är redan klara, en vecka innan inlämning! Känns så sjukt gött. Men jag stannade kvar i skolan och åt alldeles för mycket godis, så när jag kom hem så bestämde jag mig för att gå ut och springa. Vilket jag gjorde, det var fint, men jag valde en lite väl enslig väg för min smak x) Så jag sprang tillbaka och dansade och stretchade hemma istället. Nu inpackning i håret och mat som kokar :D Här, ta en intetsägande bild!

YOLO motherfuckers

Det kanske är dags att ta tag i sitt liv nu, som 20-åring. På ett spirituellt och kroppsligt plan. Att faktiskt bli den jag vill vara. Det är dags att växa nu, och jag ser fram emot det. Jag ska bli den jag vill vara kroppsligt; jag SKA lära mig mima, jag SKA bli bättre på att dansa.
Jag ska bli den jag vill vara spirituellt. Jag ska åka till mänsklighetens vagga i vår, jag ska se natur och kultur. Jag ska bli bi-kulturell. Jag ska lära min zulu.
 I höst ska jag läsa arabiska, makroekonomi och agroforestry. Jag ska förstå och jag ska utvecklas.
Jag ska leva i nuet och älska människorna runtom mig.
Jag ska söka jobb på en flyktingmottagning i sommar, och jag ska söka en roll i en teateruppsättning.

YOLO motherfuckers.

Captain Nemo and Cmndr Ripley

Cap'n Nemo is in tha lägenhetskomplex och nu ska vi göra hamburgare och förhoppningsvis kolla på Child's Play :'D

New Years Eve 2012

Hade ett fantastiskt nyår :'D Tack alla fina! Tackar Katten för alla fina bilder!

RSS 2.0