Talisman of the Balance

Want. Bara 900 spänn...
 

4 år sen

You taught me about love, respect, dignity and to keep the faith. I love you more, Michael.
Jag saknar dig med hela min kropp och själ.
 

MJ Heaven

Igår var det midsommar, såhär dope var vi då, stenhårda!
MJ Residence har under det senaste dygnet förvandlats till MJ Heaven! Jag och Lotta har gått in 110% och kört en overkill med affischer, kläder, flaggor, handskar, hattar, pins, dvder, skivor, LP's, RUBBET! Nu har äntligen MJ fansen kommit ifrån Stockholm och vi hälsade de välkomna med MJ bilder och presenter i hela trappuppgången. Enjoy the bildbomb!
 

Mot MJ Residence <3

Ren och skär glädje för idag åker jag till Göteborg till mig egna Lotta Segerqvist! <3 Det gick upp för mig igår att vi inte setts sen i November D: Men klockan fem idag kommer jag att få se henne stå där på perrongen och efter det ska jag inte åka ifrån henne på en hel vecka! IIIIIIIH :D
 

Valpsmuggling

Angående valpfabrikerna i Östeuropa (se klippet från Tv4 här)...
Plötsligt får djurättsliga tankar och ideal fritt spelrum på bästa sändningstid. Jag hör orden "pengar styr", "under plågsamma förhållanden föds valparna upp på ett nästan industriellt sätt", "tikarna tvingas föda kull efter kull tills de inte orkar mer och tillslut dör", "små burar där de tvingas leva hela sitt liv." Jag hör orden "ovärdigt" och "djurplågeri". Jag håller med såklart. Men jag småler lite för mig själv, inte inför djurens lidande, utan för människans dumhet och absoluta blindhet.
Djur i livsmedelsindustrin, pälsindustrin, underhållningsindustrin (som cirkus, trav, zoo etc) och inom forskning lider djur varje dag, generation efter generation. Kommer det några nyhetsinslag om det? Kommer det ens några reaktioner mot det? Nej. Tystnad, urholkad tystnad och oförstående gentemot miljarder individer som plågas. Varför är det skillnad på djur och djur? Titta på din hund, din katt, ditt marsvin. De ögonen, den uppfattningsförmågan och de känslorna; glädje, lekfullhet, sorg, smärta, ensamhet, panik, dödsångest, finns även hos alla andra djur som sitter i trånga burar. De avlas och avlar, stressas och hånas, deras barn tas ifrån dem för att vi ska få dricka mjölk till lunchen, ha smör på mackan, ha en pälsdetalj på nyckelringen, en avhuggen kroppsdel till middag.

Det är ovärdigt.
 
Det är djurplågeri.

Akrobatik och veganmat

Var på promenad med Achmed idag. Han envisades att gå på händerna hela vägen, pinsamt...
Att äta veganskt är knappast torrftigt, speciellt inte när man bor i det här huset med Krögarfar till hands! Detta är nya sojafiléer som jag provade för första gången, köpta på Kafé Brahéparken i Jönköping. Hur goda som helst, saftigt och mer svårtuggat än annat jag provat förut. Wiiie!

Utflykt till kyrkor och kloster

Det tog familjen Andersson Falk ett antal år att komma ut på en mini-utflykt till Forshems kyrka, Husby kyrka, Kinnekulle och Varnhems klosterruiner. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
Såhär liten var man på medeltiden!
Forshem kyrka var lite läskig och mycket, mycket gammal, här kom Jan Guillou på idén till Arn böckerna. Avtrycken av barnhänder här ovan var oroväckande lika dem i Blair Witch. Huuuh!
Kinnekulle var urfint och fadern undervisade oss i geologi.
Husby kyrka var massa mys med små titthål och murgröna, romantskt värre :')
Att gå i trappor upp till sovsalarna kan inte ha varit lätt för trötta, gamla munkar.
Örträdgård och en gammal pelare, tjusigt :)
Tänkarbänken.

Sista studenten

Små esteter har nu blivit stora och tog idag studenten. Jag, Louise och Anna var nere och grattade dem och stötte på lite väl många bekanta ansikten. Mariestad är allt bra litet... Hursomhelst, grattis till Karolina, Lova, Victoria, Alexandra, Erik och Per, den sista estetkullen vi känner och älskar.
I vanlig estetanda tog vi en fika på Brödboden och såg allmänt rediga ut, eller något...
 

(SIC)

Jag ska på Metaltown i år med bästa Linda Filth, Kim och Louise! Vi ska se framförallt Slipknot och Korn :D Och plötsligt minns jag hur mycket Slipknot har betytt för mig under mina tonårsår. The Sumbliminal Verses var den första skiva jag köpte själv, då var jag 12, skulle fylla 13. Jag lyssnade på de minst en gång om dagen och jag vet inte hur många gånger jag har tittat på Disasterpieces dvdn.
 
Jag skrev deras låttexter på min väska, på mina byxor, på min spegel med rött läppstift. Jag skrev Maggot, IOWA och Voliminal under mina ögon med eyeliner och Scissors på mina skor. Jag målade mina naglar som Corey och grät till The Nameless på kvällarna.
 
Jag lämnade dem helt när jag fyllde 16 och avfärdade deras (då) nya skiva utan att ge den en chans. De intresserade mig inte längre, kanske för att så många buffliga killar laddade ner deras musik och hade det som kampmusik medan de skämtade om att "kicka negrer". Fan vad arg jag var då, heh :3 Men åh vilka minnen som kommer störtandes ned på mig när jag sätter på Tattered and Torn, Skin Ticket och The Blister Exists <3 Hur kunde jag glömma?
 
 

Svart och Goth

Syster har tagit examen och fick VG på sin C-uppsats, lillasyster är minst sagt stolt! Nu kommer hon hem och förgyller vår tillvaro och jag välkomnar henne med en Spotify-lista fylld med våra favoriter som Manson, Finntroll, The Crüxshadows, Alphaville, NIN, Cradle of Filth och annat smått och gott (svart och goth?).
 

Benvolio<3Mercutio

Impulsiva besök till Snygg-Frida i Skövde är de bästa! Ciao!
Moonchild <3 Atreju
Nymf <3 Geek,
Benvolio <3 Mercutio.

Minneslund

Ännu en superdag i Mariestad, denna gång med mor. Vi cyklade till kyrkogården och besökte mormor och morfars grav, samt minneslunden.
Söta djur mötte oss vid grinden :D
Nu mat av Krögarfar!

Veganism reboot

 
Det dags att återigen sprida denna film, om ni inte sett den än, se den. Min far funderar på att gå bort ifrån LCHF metoden som inte har funkat för honom och vända sig till vegetarianism/veganism. Jag kan inte vara stoltare.
 

My babylove Chriis <3

Underbar dag i solen med världens bästa Chriis! Lycka <3

Lantisfest <3

Igår åkte jag tåg hem till Mariestad för att påbörja mitt sommarlov och blev fotad av en fotograf mitt på perrongen och fick hans visitkort. Ibland blir man glad :) Ikväll ska jag ut i Gullspångest med bygdens snyggaste jäntor. Powerpuffpinglorna är ännu en gång återförenade!

Sverige

Innan jag åkte till Sydafrika tror jag aldrig att jag hade uppmärksammat den 6e juni förutom genom att debattera med Sverigedemokrater som just denna dag fått sig en redig ego-boost, snörat på sig sina gamla kängor, dragit på sig sina gömda bombarjackor och tagit en bulle i solen medans hen levde loppan i Aftonbladets kommentarsfält.
 
Men efter att ha färdats till den södra hemisfären och bott där i 2 och en halv månad har jag sett Sydafrikas icke-existerande välfärdssystem, deras frånvaro av trygghet, jämställdhet och framtidstro samt deras misstro till sin regering och sin president. Framförallt  har jag sett och förfärats av deras hat, rädsla och avståndstagande till varandra som medmänniskor, arbetskamrater och grannar. Och jag längtade efter att se mitt Sverige, ett land med avsky för hierarkier och extravagans, för lagom är bäst.
 
Och jag är lycklig här, här ska jag stanna, och jag ska jobba för att göra oss ännu bättre. För våra skavanker finns, och de växer. Politiken drar oss ned till Sydafrikas standard där mina vänner med drömmar om att utbilda sig inte har råd, där man skyggar inför tanken på kommunala sjukhus och skolor och där avståndet mellan rika och fattiga, svarta och vita har skapat ett splittrat samhälle utan kärlek och ömhet för varandra. Det ska inte hända här. Så gå ut och ta hand om varandra idag, och visa att oavsett kön, sexuell läggning, hudfärg, trosuppfattning och social status så är vi lika mycket värda. Alla är välkomna hit, oavsett vem du är, det är ett Sverige och en värld som är värt att kämpa för.

70-tals skor

Någon sprang och impulsköpte 70-tals skor idag. Denne någon ångrar sig icke.

Inget speciellt

Jag är nu tillbaka i Jönköping och ska påbörja arbetet med opponeringen. Inget speciellt händer förutom att jag snackade loss med Sfundo på Skype ett tag, och att jag spillde sojafärs på mig själv. Hej.

Sommardoft

Helgen som jag trodde skulle bli hjärtskärande visade sig bli härlig och välbehövligt nervarvande. Min Prins har haft ont och går på morfin, men han verkar mycket bättre nu, tack och lov. Så nu lyssnar jag på Invincible albumet i vanlig sommaranda, solar och läser Magiker och Glas, fjärde boken i Stephen Kings Det mörka tornet serien.
Livet är fint.
 

RSS 2.0