Last twist of the knife

Ryggskott/inflammation/överansträngning. Något utav det, jag hade säkert haft en aning om sjukgymnasten ringt tillbaka. Jag som har en privatägd vårdcentral borde kunna vänta mig bättre vård (eller hur var det nu igen?).
 
Igår och idag har jag inte kunnat gå, utan har stött mig på Marcus, åkt i datastolen eller krupit på alla fyra. Nu är det lite bättre och jag kan ta mig fram, sakta, sakta. Inatt grät jag för att det gjorde så ont, men också för att jag nojade upp mig över c-uppsatsen som jag har svårt att sitta upp framför datorn och skriva på.
 
Hela situationen påminner mig onekligen om slutproduktionen i estet då jag tappade rösten 1 och en halv vecka innan premiären. Förhoppningsvis sker samma tillfriskningsunder som då; jag fick tillbaka rösten på premiär-dagen. Men jag skulle föredra att smärtan försvinner ett tag innan dagen före inlämning, det skulle nämligen inte hjälpa mig särskilt mycket.
 

Gangstern och Honingsburken!

Idag ska jag till Halmstad och träffa dessa galningar x) Det blir en helhelg! 
 

2 Sassy 4 Me :(

Den här klänningen är för fin för att inte användas. Jag behöver sommar och en classy fest!
 

Påskafton 2014

Håhåjaja, Påskafton var allt fin. Mariestad levererade med solsken, goda drinkar och världens sötaste djur :*
Pappa är skakis innan ölen anländer i hans hand.
"Yes, I quite enjoy this ball actually." /Roxy
 

Tittis födelsedag vol. 2

En dag räcker inte för att fira mors födelsedag, vi slog till med ännu en! Fika, blommor, presenter och systern från Westeros :)
15 kronor rikare!
 

Kneeling in your world

Gud vad jag saknar dig nu. Jag är sådär sjuk, eländig och smått patetisk med en snorig näsa och håret klistrat mot pannan. Innan jag träffade dig hade jag aldrig velat ha någon hos mig i detta nu. Jag hade inget behov, jag behövde bara mig själv utöver mina vänner och familj. Jag var inte ensam och ledsen, jag var helt nöjd med mitt liv. Jag längtade aldrig efter någon, jag ville aldrig sova bredvid någon. Jag trodde inte att det någonsin skulle ändras.
 
Jag ville inte ha ett förhållande, och det sa jag till dig. Jag hade planerat i mitt huvud att "när jag är typ 25-27 kan jag träffa någon, det blir lagom". Men jag träffade dig och du tyckte om mig villkorslöst, och du trodde på oss. Det gjorde inte jag såklart, cynisk och tråkig som jag är. "Det blir en fin höst tillsammans" sa jag. Några månader senare vågade jag se dig i ögonen och le och säga "Det blir ett fint år tillsammans". Och du nickade, men såg längre än jag någonsin skulle vågat. För du är sådär otroligt modig.
 
Jag frågade mamma, mest på skoj, "Tror du att det blir jag och Marcus?" och menade såklart "...livet ut". Och min mor, med fötterna på jorden som en redig västgötte ska ha, svarade "Ja, det tror jag." Och jag grät. För jag såg en liten glimt av min framtid. Tillsammans med Marcus. Och jag kände en så stark lycka.
 
Jag var inte tom innan jag träffade dig, det vore en lögn att säga det. Men jag är tom utan dig nu när jag vet att du finns. Och hjärtat spränger när jag tänker på den famn som tillhör dig, de ögonen som verkar blicka ut från djupa vatten. Ögon som verkar veta hur allt kommer att sluta. Att få vara med dig är att få vara del av något stort, och ändå en så astronomisk liten del av världsaltet. En familj. Du och jag.

Behövs inte betande djur?

Jag har alltid varit kritisk mot animalieindustrins argument om att "Svensk mjölk ger öppna landskap" och undrat vad öppna landskap verkligen är bra för. Men jag har inte vågat fråga någon, det verkar ju vara en sådan självklarhet för alla att de öppna landskapen är något väsentligt för vårt land och dess biologiska mångfald. I månadens Djurens Rätt tidning ställer någon äntligen frågan, och etologen Lena Lindström svarar bland annat:
 
"Det öppna landskapet har blivit ett försäljningsargument för animalieindustrin. Bakgrunden är att skog skövlats för att ge plats åt betesmarker och odling av foder. Idag sker det bland annat i Amazonas regnskog. Öppna landskap i Sverige har uppstått av samma skäl: jordbruk och djurhållning har lett till att den svenska urskogen och dess ekosystem i stort sett utplånats, medan nya arter har hittat till Sverige. Sedan några tusen år har de blivit en del av det vi kallar för svensk natur. Idag håller även dessa nykomlingar på att försvinna härifrån eftersom jordbruket bytt inriktning. Öppna landskap är alltså inget ursprungligt eller natutligt, utan mest en smaksak."
 
Efter en snabb google sökning hittade jag även in på gamla goda Eko-bloggen där man tar upp samma ämne och skriver såhär:
 

"På Arlas lastbilar som transporterar mjölk kan man läsa texten ”Svensk mjölk ger öppna landskap”.

Det kan vara givande att granska det påståendet. För det första, dessa öppna landskap består till 80% av gammal åkermark som man sått gräs på. Den är med andra ord inte särskilt skyddsvärd, i all synnerhet om man jämför den med den gammelskog eller de våtmarker som fanns där innan skogen höggs ned och våtmarkerna dikades ur. [...] Svenska mjölkkor är beroende av proteinrikt kraftfoder från Brasilien. Varje år importerar vi 300 000 ton sojaprotein till Sverige från Brasilien för att användas som djurfoder. En yta motsvarande 300 000 fotbollsplaner används i Brasilien för att producera den soja avsedd för export till Sverige. På denna mark fanns det tidigare regnskog. Slutsatsen måste bli att svensk mjölk verkligen ger öppna landskap, men i Brasilien."

 

My soul's on fire

Yeah you wanna go out
'cause it's raining and blowing.
You can't go out
'cause your roots are showing.

Feministiskt Initiativ

Tvättar, diskar, städar och lyssnar på Gudrun Schyman. Jag var på hennes föreläsning för några veckor sen och gick nästan med i Feministiskt Initiativ. Ni borde verkligen lyssna på hennes föreläsning, den är urbra! Klicka här och få lite kunskap att stå på. (Och nej, jag håller mig till Vänsterpartiet, men F! för in mycket välbehövd kunskap och nya tankar i politiken, praise the Godess!)
 
 

So lonely

Åh vad jag är ledsen idag. Sömnen vi fick inatt kändes som en sekund innan det knackade på dörren och vi var tvungna att gå upp. Jag är smått bakis och har världens bula på benet efter att vi lekte i parken igårkväll innan vi gick in på puben där Grimner spelade. Allt jag har gjort idag är att sova, handla och ligga under filten med Babben (som är glad av att vara hemma i tryggt förvar efter att jag tappade bort henne i Motala igårnatt två gånger om). Jag är ledsen för att Marcus är borta på turné nu jättelänge. Vi ses inte på tre veckor ungefär. Det värker i hjärtat. Lonely. Tycker att Ronja kan komma hit och skeda lite och spela Alan Wake, då skulle jag känna mig bättre till mods.
 

Grimner - releasefest

Ikväll har Grimner sin releasefest innan de åker ut på turné! Vikingapeppen är på, få lite du också genom att klicka här.

Tittis födelsedag

Grattis Mämä på födelsedagen! Fin vårdag med fika och besök, trots regn. Älskar dig, mor!
 

Förödmjukad tillsammans med Matilda

Kan inte sluta peppa Finntroll! Dagen har varit fin hittills, jag och min kompanjon Mattis (som fick vara med på bild, för hon är badass) ska nog lyckas med vår kandidatuppsats ändå. Handledningen med Klas öppnade lite möjligheter då han är bättre på att googla än vad vi är, vilken käftsmäll i vår webbupplysta generations ansikte. Snart ska jag med tåget som tar mig till Mariestad. Mor fyller år! Fest dags :D
 

All things serve the Beam

Then the rope caught on someone's heel - Heddon's, it looked like to Susannah, although later all would take the blame so none had to feel bad - and they sprawled in the dust, gasping and laughing. Eddie, clutching his chest, caught Susannah's eye. "I'm havin a heart attack, sweetheart, you better call 911".

She hoisted herself over to where he lay and put her head down so she could kiss him. "No, you're not" she said, "but you're attacking my heart, Eddie Dean. I love you."
He gazed up at her seriously from the dust of the dooryard. He knew that however much she might love him, he would always love her more. And as always when he thought these things, the premonition came that ka was not their friend, that it would end badly between them.
If it's so, then your job is to make it as good as it can be for as long as it can be. Will you do your job, Eddie? 

Xscape

Waaah idag kan man förbeställa den nya MJ albumet Xscape från iTunes, och det kommer ut den 13e maj :'D Jag är så överpepp nu. Album teasern var ju inte nådigt cool! Fanatics familjen försöker lista ut vilken bild som använts för framsidan, jag tycker det ser sent 90-tal ut, med 80-tals ögonbryn! Snacka om klipp och klistra... No complainin though, I love it!
 

RSS 2.0