Att rädda världen och universum

Imorgon börjar jag min masterutbildning. Och förvånansvärt nog är jag inte det minsta nervös. Jag tror dock jag vet vad det beror på: jag är alltför upptagen med att rädda galaxen i Mass effect för att tänka på mycket annat. Jag har läst några av artiklarna vi ska använda i kursen, och pinsamt nog är det svårt att komma in i språket igen. Jag är nervös över att jag kommer ramla tillbaka i någon retarderad stappel-engelska imorgon (hela programmet är på engelska) och säga med svengelskt uttal "Heyj, my name is Hannah My and I would like to save the vorld, yes?".
 

Oh well, om jag kan besegra The Reapers ska jag nog kunna besegra denna masterutbildning, right?
 
 

Valupptakt Vänsterpartiet och Louise på besök

Valupptakten på Mariaplan i lördags var en fullträff. Jag önskar att alla väljare kunde varit med och blivit övertygade om att Vänsterpartiet är det partiet du kan lita på och att vår politik gynnar alla, även kommande generationer. Lite regn, men mest solsken, och mer folk än beräknat: över tusen pers var där!
 
Jag och Marcus fortsatte att fira regeringens avgång tillsammans med Louise. Vi gick ut på Rockbaren på kvällen och resten av helgen var bara bäst. Idag, måndag, fortsätter krånglet med min registrering. Ladok verkar vara helt nere..? Jag har ringt fram och tillbaka hela dagen, sådana där koordinatorer är löjligt svåra att få tag på, och när man väl får det är dem ohövliga och korta. Jag hoppas jag får pengar av CSN snart iaf. 
 

En kaffe och en artikel

En fika på Bengans på Stigbergstorget tillsammans med mannen, nu fortsätter plugget. Livet är fint, och i helgen kommer Louise :D))

Nya lägenheten!

Nu kommer den äntligen lite bilder på vår lägenhet i Majorna som är helt färdig. Vi är supernöjda och mår finfint. Just nu lyssnar jag på dyster musik och tittar på hur träden rör sig i vinden utanför fönstret, så ska en onsdagskväll se ut (plus lite mousserande på det).
Idag var det Babbens första tvättdag! Hon var lite nervös, men mest excited tror jag.
 

Borg blir sosse och lycklig

Anders Borg har äntligen fattat hur världen hänger samman och vill nu avsäga sig sina gamla synder. Hoppas han växer ut håret igen och sätter örhänget i näsan!
 
 

Utflykt i det förflutna Västsverige

Mamma blev sjuker, men jag, far och Marcus åkte på utflykt till Forshem, Husby och Skarakyrka, men också Varnhemskloster. Så firar man 13 månader med sin pojkvän!
Lite elementalism mitt i allt
En väldigt liten dörr
Marcus lär ut om symbolik och dylikt
Sveriges äldsta möbel
Olof Skötkonungs dop skedde vid denna källa
Jag och patriarkatet
Gravar
Kvinnoutställning i männens värld

Dopfunta från 1100-talet och en Marcus springande i bakgrunden

56 Vetenskapliga artiklar och kärlek!

Marcus ligger och läser Terry Pratchett, jag letar kurslitteratur. Jag har redan beställt en bok som heter Globalization: the key concepts. Men det mesta inför den första kursen i september är artiklar och rapporter, cirka 56 artiklar ska läsas, och jag ska verkligen försöka ligga lite före och börja redan nästa vecka. Några artiklar som trissar upp mig enbart med hjälp av sina titlar och som jag vill läsa NU är:
 
Diasporas in Modern Societies: Myths of Homeland and Return
 
Neoliberal convergence in North America and Western Europe: Fiscal austerity, privatization, and public sector reform,
 
Multiculturalism: Success, Failure, and the Future. 
 
 

Jag är så himla glad just nu! (Och i den här byggnaden ska jag plugga!)
 


Västerås och systers födelsedag

 

Sommardvala

Nästan en hel månad av tystnad. Vad fan hände?
 
Vi flyttade till Göteborg för lite mer än två veckor sen, och det var inte det lättaste kan jag säga. Vi ägnade varje dag därefter åt att försöka få iordning på allt.
 
Sen gick vi i ide. Det har varit alldeles för varmt det senaste, det vet väl Västmanland om några? Det är som att kroppen brunnit upp och samtidigt kondenserat till en stor svettpöl på golvet. Jodå. 
 
I ärlighetens namn har vi mest spelat och läst en jäkla massa (jag tror att bilderna nedan sums it all up)
Jag har fått reda på att andra dagen på master utbildningen ska vi ha prov. Så jag ägnar dagar åt att läsa om kurslitteratur från min kandidat. Nu lyssnar jag på System of a Down och peppar inför kunskap och förändring. 
 
(Bilder på den färdiga lägenheten kommer längre fram i augusti ^^)

RSS 2.0