MJ Surgery Myths Debunked


Fika hos Anna :D

Vad passar bättre på årets sista regniga söndagskväll än att bege sig hem till kära Anna? inte mycket :) Imorgon blir det en legendariskt fedt fest, pepp! Jag ska fika med Sebastian och hans Sandra också, det blir fejnt, men om han hade kommit på festen hade det kunnat se ut såhär:
 
 

The human cost of devaluing animals

Spännande inlägg av Peter Nilsson om en studie som visar på att vår omsorg för djur också smittar av sig på vår omsorg för människor. Du hittar blogginlägget här.
 
Ikväll blir det äntligen The Hobbit. Så många år jag har väntat!

Julafton Andersson/Falk


Planet Earth by MJ

Planet Earth, my home, my place
A capricious anomaly in the sea of space

Planet Earth are you just
Floating by, a cloud of dust
Do you care, have you a part
In the deepest emotions of my own heart
Tender with breezes caressing and whole
Alive with music, haunting my soul.

Planet Earth, gentle and blue
With all my heart, I love you.
 

Fika med Pokémon Grön

Idag ska jag fan färdigställa undersökningsmetoden! (nevvvver gonna happen, för jag ska fika med Pokémon Grön, det är viktigare).

Every tajm


Julaftonshelgen

Årets julafton var supermys och tillbringades i Västerås hos Lina och Jhonny och Jhonnys familj :D Bilderna ligger på min mobil som självklart inte har någon sladd här i Mstad så det får vänta. Imorgon ska familjen Falk/Andersson fira jul ännu en gång hemma med djuren och då är det julklappsutdelning ^_^ Annars händer inget i livet förutom att jag har hittat ett ascool omklädningsrum :D
 

Revolt

För.Mycket.Press.

Det finns så mycket att fira!

Idag har jag varit i stan och sprungit ärenden, jag är så hurtig! Ikväll blir det fest hos Karolina. Här är hennes beskrivning av eventet; "Festkvoten i år har inte fyllts! Skäms! Grannarna har det lätt, vi har inte haft en ordentlig inflyttningsfest, snart är det jul, jag har städat, kaffe är gott, andra världskriget är över, jorden ska gå under, det är den mörkaste dagen på året, ibland så kräks jag...det finns så mycket att fira!" Så rätt har hon! Vi ska slå stämningen från förra året :D
Dessa fina pojkar kommer också :')
 
 

Långpromenad, Iceberg och Terriblefate.com

Imorses gick jag på en långpromenad med karln här ovan, det var fint :) Nu har jag precis skrivit färdigt avsnittet om the Iceberg Metaphor, känns bra. Ska fika massa nu, mamma göder mig, hon tycker jag är alldeles för benig. Imorgon är det fin fest hos Karolina, can't wait. Blir ett fint avslut på världen :)

Grey lenses ^^

Igår efter en heldag i skolan handlade jag de sista julklapparna och svängde in på Indiska för att hitta något till jul och nyår. I did not. Arrivin' at home provade jag mina linser för första gången. Det gick faktiskt helt okej, de satt som en smäck :D Idag ska jag till skolan igen och sen åker jag hem till Mariestad :D




Svara på enkäten!

Hello everybody! Nu har jag gjort enkäten till min och Louise's B-uppsats. Var snälla och svara på den för att hjälpa oss att nå mot oanade höjder :D Enkäten tar upp bland annat svenska jultraditioner. Starta enkäten här. PUSS!

Mänsklighetens Drama, Existensblues

I lördags var jag som sagt hos Elin på fest och det var grymt! :D På söndagen rymde jag från Jönköping och följde med Becky till Bredarryd som ligger åttahelväte, det var massa mys! Idag var det seminarium dags och min praktik presentation gick rätt bra, pratade lite för snabbt bara x) Nu är jag hemskt trött, imorgon fortsätter arbetet med enkäterna, pepp!
Måste också säga att jag har precis köpt skivan Mänsklighetens Drama - Sånger på vetenskaplig grund av mina föreläsare. Det är Per Bergström (Civilingenjör, låtskrivare och gitarrist, undervisar i teknik och hållbar utveckling) och Magnus Apelqvists (Biolog med viss vurm för de minsta krypen, undervisar i biologi och hållbar utveckling) nya album. De har framfört dessa låtar för oss i undervisningssyfte och det är ett helt fantastiskt album med låtar om termodynamikens lagar, hållbarhet, survival of the lagomast och allmänningarnas tragedi plus en låt som heter "Tack mamma och pappa - Befruktningsthriller (Dvs. Existensblues)". Här, ta en go text ifrån just den låten som målar upp hur det var att vara en spermie :)


"Plötsligt gick signalen, nu är det dags att gå!
Jag minns inte ett jota av vad jag tänkte då.
Där sam vi fram som dårar i dunkla, röda valv.
Jag var ensam, jag var vilsen, jag var halv.

För far min var väl detta ett vanligt vardagsskjut,
som förutom, förmodar jag, höll på att snabbt ta slut.
Men för mig var denna omtumlande, ursinniga dans
början till det här med att jag fanns."
 

Fest för Elin !

Om en sekund är Becky här och jag kan inte komma på vad jag ska ha på mig! Ikväll är det fest för Fnatte/Butch/Elin <3 Härliga tider vi lever i :D

The Grid - Swamp Thing

Här sitter jag och äter solrosfrön efter en dag av humiliation in front of the class. Fy fan x''D Men det är lugnt, för idag är det freeeedag och Yessica kommer hit, jag är en happy panda! Och jag lyssnar på denna monsterhit från 94!! <3

HenLucia

Tack vare kära Avpixlat tog jag en paus från pluggandet och kollade på Lucia firandet från Uppsala kyrkan. Det var helt underbart fint. Lite kul att Avpixlat reagerar som de gör, de beskriver Lucian som "kolsvart" och en rappare med "Rinkebysvenska". De höjer sina röster över att "Lucia är en Europeisk tradition" men har inte reflekterat över att Lucia kom från Sicilien och hade mörkt hår, inte har det klagats på det under årtionden av blonda Lucior. Lucia är också en kristen tradition, men inte höjer Avpixlat på ögonbrynen över att Jesus oftast avbildas som arier, självklart inte, skulle det vara ett problem?
Kanske inte, men om vi ändå ska poängtera människors hudfärg så kan vi väl gå hela vägen ut? Här är Avpixlats bild av en Lucia som de anser skulle tillfredställa hela PK-Sverige. Självklart döpte de henne till HenLucia...
Min kära vän Becky kom med en tanke som inte ens hade vandrat in i mitt huvud. Ta del av den :)
"underbart att dom blir så kränkta av att invandrare integrerar sig och försöker ta del av vår kultur och våra seder. Speciellt med tanke på att SD propagerar för att invandrarpolitiken är ohållbar då invandrare aldrig blir intergerade i det svenska samhället. Och när dom gör det så gör dom fel då också. Helt fantasktisk bevis på hur korkade en del individer kan vara!"
 

Dagens dumma fråga

Dagens dumma fråga: "Om Afrikas höst är våran vår, är då vår månad mars deras oktober?". Ställd av mig till Elin x)
Hursomhelst, nu har jag skickat ett mail till våran kanske-handledare Mashudu Makhoko i Sydafrika, detta blir fint :D Nu ska jag springa på diverse ärenden i stan och sedan plugga loss till mini-tentan imorgon. Heja!

Jon Sprague :'D

WAAAH Jon Sprague gillade mitt förra blogginlägg :'D YES, IT'S A BIG DEAL!!

En anstormning av angst

Jag är överstressad och alla uppgifter anfaller på samma gång. En anstormning av angst. Idag fick jag iaf sovmorgon tack vare min arbetspartner Louise. Jag vill into the wild. NU! Och jag vill andas på riktigt.

Fahrrad och Yessie <3

Helgen har varit naaaajs, i fredags kom Mike på besök och vi språkade i timtal med hjälp av två flaskor vin. Igår sov jag bort mestadels av dagen och idag ska jag skärpa mig och plugga, dansa, städa och meditera.
Imorgon ska jag äntligen få träffa vackraste Yessica! Waaaaaaah :D Titta in på hennes blogg, hon är djurvän och skriver mycket om sitt frilansjobb som  piercare och hennes intresse för smink och bra musik.

En expandering av rättighetstanken - nu publicerad!

Min uppsats har publicerats på Djurens Rätts hemsida och är också med på deras framsida. Jag är så lycklig, och stolt!

Lapalala Wilderness <3

Jag är lyckligast på jorden just nu! Det är bestämt: I vår åker jag till organisationen Lapalala Wilderness i Sydafrika med min älskade Butch, Elin Ram <3 Organisationen är allt vad jag kunnat önska mig, det är ett av de största naturreservaten i Sydafrika
(36 000 hectare) och de sysslar med Environmental Education (EE, som vi pluggade i våras) och Ecoturism <3 Det kunde inte blivit bättre! Nu ska jag bara ta en helvetes massa sprutor så är jag redo!

Trotsa baksmällan!

Idag har varit en produktiv dag trots baksmälla och lack of sleep. Jag har städat hela lägenheten, handlat och bäddat min säng. Det var välbehövligt. Hade en underbar kväll/natt med kära esteter och de tre musketörerna Bobba, Nemo och Robert. Tack! Såhär fräsch var jag imorses!

Feeeetaste festen i Tibro/Skövde

Ikväll är det feeeet fest med feeeeeta esteeeeter ! Först ska jag till mina finaste; Rob och The Neeem. Sen bär det av till Julia i Tibro för förfest med resten av gamla klassen. Sen TILLBAKA till Skövde där det vankas Husaren/Bogrens(?). Sen sover jag hos 'dem Brothaz in Black. Fint dygn kommer detta bli.
Förlåt Frida, jag var tvungen att stryka över dig för du ska inte med ikväll (Din Schveiker!), och förlåt Malin som ska med ikväll men gömmer sig bakom kameran på denna bild :P Men detta var den enda foto jag hittade på nästan alla oss. Här ta en extern bild på Kim och Louise som också kommer. AAAAAAAAH LYCKA!

Tysta Mariestad <3

Jag är hemma i vackra, snöiga, tysta Mariestad :D Det är helt underbart, ett sådant lugn <3
 

RSS 2.0