Dansshow

Galashowen var en succé! Autografer delades ut til var och varannan dansare och publiken var underbar. Legenden Graham Tainton var helt underbar och drog en Fred Astaore pose bredvid Michael :D
 

Galashow för Fillipinerna

Mycket har hänt den här veckan och jag har varit i Göteborg och Helsingborg. Vad jag gjorde där får ni reda på om ni kollar på TV3 i mars :) 
Idag är det galashow på Jönköpings teater med insamling till Fillipinerna. Majken är påväg hit och nu ska det dansas!
 

Active Child, Tame Impala

Det är sjukt vilken bra musiksmak jag har. Jag har suttit och stirrat på dataskärmen i ungefär en och en halv timma nu utan att ha skrivit ett ord på uppsatsen, men ångesten i halsgropen. Sätter igång en nyupptäckt artist Active Child och en gammal goding; Tame Impala(ett bandnamn jag innan Sydafrika uttalade med svensk accent då jag inte hade en aning om vad en impala var) så nu sprudlar idéerna! Kärlek till universum.
Lägger ut en bild på en kudu också, ett djur större än en älg som jag och Elin stötte på ansikte mot ansikte i natten. Jag valde den här bilden för att visa storleken, men också för att få sprida mitt rasistiska hat mot africaans som gladeligen skjuter villebråd för jämnan. hemhem
 
 

Beyonce Knowles

Waaah tiden rinner ifrån mig. Jag har sådär sjukt stora mängder saker att hinna med nu igen. Det är härligt, men man får baske mig ligga i alltså! Egentligen ska min uppsats in på torsdag, men eftersom jag nu kommer vara borta under tre dagar så måste jag bli färdig med den inatt. Jag hoppas att den börjar skriva sig själv snart, jag sitter nämligen och scrollar bilder på Beyonce. Vet inte om det räknas som research riktigt...
 

Between lectures atm

Ännu en fin dag som nu avslutas med en föreläsning om läget i Palestina. Under dagen lyssnade vi på en lång men intressant föreläsning med konflikthanteringens halvgud John Paul Lederach. Klicka här för att se den. Jag hade tänkt att skriva ned det mest nämnvärda, men STRESS! Nu är jag iaf färdig med packningen. Imorgon åker jag till Götet till min kära Lotta för dans och på söndag ska jag, Chriis och Hanna göra det vi gör bäst: SMASKA GODIS på Lisebergs julmarknad :D A-hee-hee!
 
 

Vänstermöte om Vättern

Gårdagens vänstermöte berörde Vättern, Måns Lindell från Vätternvårdsförbundet föreläste i över två timmar. Det mest intressanta var när vi klargjorde hur det stod till med Försvarsmaktens ambition att testskjuta i Vättern, något som ni som bor i närheten vet har skapat mycket rabalder. Måns Lindell menade att protesterna varit överdrivna då Försvarsmakten bara står för 1% av blyhalten i Vättern. Med deras ansökning om fler skjutdagar och mer ammunition så är ökningen knappast mätbar. Försvarsmakten står alltså för ungefär 10 g bly i Vättern om året, jämför detta med zinkgruvan med sina 170 kg/år, vägsalt 40 kg/år eller trafik 1 ton/år. Måns Lindell menade att kanske skulle man lägga energi på att förebygga dessa utsläpp om man är orolig för Vättern, eller än mer angeläget: klimateffekten, främmande arter och miljögifter som verkligen hotar våra vatten.
 
En liten parentes bara. Jag är inget stort fan av försvaret direkt. Men jag tycker att människans mentalitet är rätt spännande när man å ena sidan propsar på att ha en Försvarsmakt, men sen inte vill ha testskjutningar. Liknar viljan till att ha kärnkraft, men usch och fy för uranbrytning på hemmaplan!
Bort med båda säger jag.
 
 
 

Vår del i Mellanösternkonflikten

Mycket givande dag i Conflict Transformation kursen. Varje dag är givande, men våra diskussioner blir djupare och mer betydelsefulla ju längre vi håller på. Idag kollade vi på William Ury på TEDTalks och eftersom min blogg fortfarande krånglar och kan inte publicera videor så lägger jag ut den 20 min långa (och inspirerande) föreläsningens url här och hoppas att ni besöker den här. Han pratar om vår del i Mellanösternkonflikten och kanske det första steget mot en lösning. Ury är lite väl amerikansk för min smak och av hans engagemang och dramatik blir jag genast lite misstänksam av, men det är väl den timida svensken i mig som säger ifrån. Hur som helst, intressant koncept. Take a look!
 

Halloween 2013

 

Lederach och Roth

Tystnad. Kanske inte så mycket för att jag har ett jättehektiskt och intressant liv utan mer för att jag har varit för lat för att öppna min laptop. Helgens bravader dokumenteras i ett senare inlägg, men här kommer en liten notis från John Paul Lederach, från introduktionen i boken Conflict Transformation som jag påbörjade idag.
"For me, conflict transformation, is accurate because I am engaged in constructive change efforts that include, and go beyond, the resolution of specific problems. It is scientifically sound language because it is based on two verifiable realities: conflict is normal in human relationships, and conflict is a motor of change. Transformation provides a clear and important vision because it brings into focus the horizon towards which we journey - the building of healthy relationships and communities, locally and globally. This goal requires real change in our current way of relating."
Nu ska jag och mannen bege oss till en kvällsföreläsning på högskolan där Emerich Roth, född 1924, överlevare från förintelsen talar om vägen ur hatet.

Happy Halloween i efterskott

Happy Halloween och allt annat jag någonsin glömt att skriva. En väldigt liten sneak peak till nästa helgs Halloween fest med de bästa. 

Get on the floor

Att ta sig upp klockan 20 över 6 en söndag är kanske inte så kul, men det är värt det för att få dansa i Eksjö med Mazen :D
 

Robban, Marre och Mysan <3

Ännu en gång har Robert lyst upp Jönköping med sin närvaro. Galet!
Grabbarna suger på tjockisbilder. Jag är för skillad för mitt eget bästa.
Boy toys <3

Part-ey

Phfnuff! Fest med Marre och Robban, bilder kommer med all säkerhet.
 

RSS 2.0