Note till förra inlägget:


Note till förra inlägget:

Jag menar of course inte att vi har upptäckt 4% av 100 av universums storlek, eftersom vi inte ens vet hur långt det sträcker sig. Jag menar alltså att vi bara kan se 4% av vad universum är uppbyggt av.

Förtydligande exempel till vad jag ville säga: Runt en atomkärna finns det elektroner och protoner som studsar runt i kaos. Men emellan atomkärnan och elektronen finns det mellanrum. Mellanrummets proportioner är enorm.
Om man höll i en apelsin ståendes i en gigantisk domkyrka så skulle man kunna visualisera att apelsinen är atomkärnan, och flugorna högst upp i kyrktaket är elektroner. Allt mittemellan är tomhet. Hur kan det bara vara tomt?

Om man hypotetiskt skulle kunna ta bort alla mellanrummen mellan atomkärnorna och elektronerna som bygger upp oss människor skulle vi bli mindre än en tändsticka. Hur kan vi vara solida när vi i största del består av tomhet?

Det är fortfarande ett mysterium vad vi är. Det är fortfarande ett mysterium hur allt kom till och vad energi är. Vetenskap är en slags religion som tror sig ha svar och detta lugnar vårat sinne. Ateismen är vad den avskyr.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0