Lönesänkarna

Ni måste se Lönesänkarna från svtplay! Och sen går ni och röstar på Vänsterpartiet i september också, det är också obligatoriskt.
Hela gårdagen igår gick i neoklassicismens förargerliga tecken, först på föreläsningar halva dagen och sen genom ovan nämnda film som visar hur Sverige har ökat sin produktivitet enormt, men hur det inte återspeglas i arbetarnas löner. Fram till 1970 talet minskade klyftorna i samhället då arbetare pch facket krävde att man skulle få en tredjedel av vinsten som gjordes, nu får de en femtedel. Nerpressandet av löner förväntas bygga nya jobb, Vi hör Annie Lööf bland andra säga "Det är bättre att ha ett lågavlönat jobb, än inget jobb alls.". Och det kan man ju tycka, om den här modellen faktiskt fungerade, som den inte gör. För vinsten som företagen gör används inte för att ta in fler arbetare, nej, den tas ut som just vinst för näringslivet och dess aktieägare.
 
Vad vill Vänsterpartiet göra istället? Sänka arbetstiden med bibehållen lön till 30 h i veckan, sätta käppar i hjulet för övertidsuttaget och investera i grön energi. Det skapar jobb, inte större klyftor i samhället.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0