We are the enemy of the Earth

Va mycket roligare saker det finns att göra än att gå ner med soporna...

Haft två bra föreläsningar idag. Den ena med Berndt som faktiskt fick oss att skratta flera gånger med hans beskrivningar av tjackhoror x) Vi pratade alltså om illegal handel, dvs
Vapenhandel

Slavhandel

och Droghandel


Sen kom en trevlig gästföreläsare som varit med och skrivit en utav våra böcker för kursen. Han frågade oss: "Har världen blivit bättre?" "Det beror på vem man frågar och ur hur man ser saken" svarade vi. Och visst, människor har generellt fått det bättre. Alla regioner (märk regioner, inte länder) har fått det bättre när man talar om sjukvård, ekonomi, jämlikhet osv, osv. Men så kom vi till den underbara biten om hur vår jord vittrar sönder framför våra ögon. Och jag grät en skvätt... Ja, det gjorde jag faktiskt. För jag orkar inte bära allt det här ansvaret. Var är alla? Är det vår klass och några enstaka miljövänner och forskare som bryr sig? Känns väldigt upplyftande.


We're heading towards that purple line... 5 graders temperaturhöjning=6 meters höjning av havsnivån. Bye bye, London, New York, Stockholm. Inte för att jag bryr mig, men ni som tycker att era skyskrapor faktiskt betyder något kanske borde vakna upp.

"We are the enemy of the Earth"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0